Drama ve škole v Havířově - Výbava únoskyně holčičky (7): Dlouhý nůž, břitva, žiletky a paralyzér! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drama ve škole v Havířově - Výbava únoskyně holčičky (7): Dlouhý nůž, břitva, žiletky a paralyzér!

Události ve škole děti vyděsily.
Události ve škole děti vyděsily. (ČTK – Petr Szapka)

Bylo jen pár minut po půl jedné odpoledne, když se v úterý změnil oběd dětí základní školy v HavířověŠumbarku v peklo. Sedmiletou holčičku tam chtěla unést šílená žena (24). Vychovatelka Lenka S. (38) začala žačku okamžitě bránit svým tělem, sama pak pobodaná skončila na JIP v nemocnici.

Psychicky narušená, která byla kromě nože vybavená i břitvou a žiletkami, se změnila v únoskyni, s dítětem se zabarikádovala v kanceláři jídelny…  Dívenku dokázala osvobodit až zásahová jednotka, která do místnosti hodila rozbušku s dýmovnicí, pomocí níž pachatelku oslepila.

Podle zdroje Aha! je únoskyně bývalou žačkou školy. Během napadení měla u sebe kromě dlouhého nože také břitvu, žiletky a paralyzér. A jasno je i o jejím chorém mozku. „Žena leží na uzavřeném psychotickém ženském oddělení. U nás byla hospitalizována poprvé, podle informací se dřív léčila na psychiatrii v Havířově,“ řekl Aha! MUDr. Ivan Drábek, ředitel Psychiatrické léčebny v Opavě.

Policisté ji proto zatím nevyslechli a nikdo netuší, proč útočila. Na severu Moravy je to letos již druhý útok psychicky nemocné ženy na děti. První se odehrál 22. ledna ve FrýdkuMístku a skončil tragédií. Andrejku Kuchtíkovou (†1) tam ubodala schizofrenička Monika K. (41). Momentálně také pobývá v opavské léčebně.

Autor:  wer,sy

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.