Bestie, která zavraždila své 4 děti: DOŽIVOTÍ! Dostala, co si zasloužila! Po rozsudku se zhroutila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bestie, která zavraždila své 4 děti: DOŽIVOTÍ! Dostala, co si zasloužila! Po rozsudku se zhroutila!

Pro bezcitnou vražedkyni musela nakonec přijet sanitka. Je ale možné, že kolaps jenom hrála.
Pro bezcitnou vražedkyni musela nakonec přijet sanitka. Je ale možné, že kolaps jenom hrála. (ČTK – Alexandra Mlejnková)

Neunesla trest a zhroutila se! Krajský soud v Hradci Králové včera odsoudil matku čtyř dětí Romanu Z. (†37) k doživotí. Žena, se kterou nepohnuly ani otřesné policejní záběry zmučených těl jejích maličkých obětí, po vynesení rozsudku zkolabovala...

Romana Z. loni v září v Širokém Dole na Svitavsku tři děti ubodala, nejstaršího syna pak udusila na půdě domu. Davídek (8), Eliška (5), Lukášek (2) a Romanka (2 měsíce) před smrtí neskutečně trpěli. Včera si za svůj děsivý zločin vyslechla matka trest. Ačkoli celou dobu tvrdí, že si na hrůzný čin nepamatuje, soudní senát je přesvědčen o opaku.

„Soud dospěl k tomu, že důkazy bylo prokázáno, že ona je tou pachatelkou, ač se to snaží vytěsnit z paměti či si na to nechce vzpomenout,“ vysvětlil předseda senátu Miroslav Mjartan. Podle něj se žena v tíživé životní situaci rozhodla spáchat takzvanou rozšířenou sebevraždu. Dvě z dětí musely před smrtí několik minut snášet bolest, jedna z dcer se útoku dokonce bránila.

Vražedkyně si mlčky vestoje se sklopenou hlavou vyslechla verdikt, když pak ale měla znovu povstat, sesunula se k zemi. Hrála kolaps? Nebo si náhle vzpomněla, že připravila nevinné děti o život? Nakonec pro ni přijela záchranka, která zhroucenou ženu odvezla do nemocnice. Rozsudek zatím není pravomocný, protože strany se nemohly vyjádřit k případnému odvolání.

Romana Z. je čtvrtou doživotně odsouzenou ženou v Česku.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.