Vražedkyně Romana odvracela zrak: Ukázali jí tělíčka v krvi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vražedkyně Romana odvracela zrak: Ukázali jí tělíčka v krvi!

Romana Z. u soudu hrůzné divadlo sledovat nechtěla.
Romana Z. u soudu hrůzné divadlo sledovat nechtěla. (pro Aha! – Zdeněk Bezděk)

Vražedkyně Romana Z. (37), která loni v září v Širokém Dole na Svitavsku brutálně sprovodila ze světa své čtyři malé děti, se včera poprvé podívala pravdě do očí. V soudní síni se totiž na její přání promítaly drastické záběry dětských tělíček v krvi. A Romana, která dosud vystupovala tvrdě a lhostejně, poprvé projevila emoce. Na výsledek krvavého běsnění se nechtěla dívat!

Když se včera začaly promítat záběry z místa činu, panovalo v soudní síni mrazivé ticho. Krev, bezvládná tělíčka nevinných dětí. Někteří lidé ten pohled nevydrželi a soudní síň museli opustit. A vražedkyně, která tvrdí, že si na čin ani na děti nepamatuje, jen sklopila oči a hleděla k zemi…

„Dívejte se na ty záběry, kvůli vám je tady promítáme,“ řekl jí ale předseda senátu Miroslav Mjartan. Bledá a rozechvělá Romana při krátkém pohledu na zabitého Davídka (†8), Elišku (†5), Lukáška (†2) a Romanku (†2 měsíce) jen nevěřícně kroutila hlavou, jako by tomu, co vidí, nemohla uvěřit.

U soudu včera také došlo na výpovědi znalců, kteří popsali i zranění samotné vražedkyně. Po pokusu o oběšení jí zůstala na krku strangulační rýha, následným skokem z půdy si způsobila zlomeninu páteře a zranění kotníku. Předtím si navíc také sama podřezala žíly na rukou. Soudní znalec nevyloučil, že si Romana Z. při pokusu oběsit se mohla poškodit mozek.

Znalec Pavel Toupalík, který ohledal mrtvolky dětí: Neměly šanci přežít!

Tři mladší děti zemřely na vykrvácení po bodných a řezných ranách způsobených nožem. Dětem matka podřezala i zápěstí. „Pobodané děti neměly šanci přežít, ani kdyby byla na místě okamžitá lékařská pomoc,“ popsal Toupalík.

Nejstarší chlapec zemřel na udušení polštářem či prostěradlem. „Útok byl ale opět velmi intenzivní. Chlapec v poloze vleže mohl útok vnímat i několik minut,“ vysvětlil Toupalík.

Stopy na mrtvých tělech svědčí o tom, že starší děti se útokům matky bránily. Zvláště starší Eliška, která měla v těle devět ran! „Snažila se před útokem uhýbat. Bolest musela cítit několik minut, než zemřela na následky vykrvácení,“ dodal Toupalík.

Přečtěte si
Shelby16
28. 4. 2012 • 02:44

To je otřes, co existujou za zrůdy !

britva
27. 4. 2012 • 19:37

solidní zrůda. bych blil nad takovou sviní

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.