Popálený Lukáš: Trpí, nemůže hýbat prsty! Čeká ho další operace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Popálený Lukáš: Trpí, nemůže hýbat prsty! Čeká ho další operace!

Lukáš si už vytrpěl spoustu bolesti. Teď ho čeká další operace.
Lukáš si už vytrpěl spoustu bolesti. Teď ho čeká další operace. (pro Aha! – Beskydská sedmička)

Má popáleniny na celém těle. A před čtyřmi lety přišel o brášku. Lukáš Hýbl (11) si prošel peklem a nyní ho čeká bolestivá operace...

Lukáš bojuje s popáleninami po celém těle. Ty si přivodil jako šestiletý, když si s kamarády hrál s kanystrem plným hořlaviny. Jenže ten vybuchl...

„Popálilo ho to na osmdesáti procentech těla. Více než rok jsme strávili v nemocnici,“ vypráví jeho maminka Jana Hýblová. Po dvou letech postihla Hýblovy další rána. O život přišel Lukášův starší bratr Tomáš, když dostal zásah elektřinou z bazénového čerpadla. Rodina se doslova zhroutila.

Po nějaké době se rozpadlo i manželství obou rodičů a Jana zůstala s Lukášem sama. Ten dnes navštěvuje základní školu a maminka ho všude doprovází. „Má zvláštní výukový program. Někdy ale do školy vůbec nejedeme. Třeba když je velký mráz nebo vedro, mohla by mu popraskat kůže,“ vypráví.

Lukáše teď čeká další z mnoha operací. „Nemůže hýbat palci na rukou. Je to velmi bolestivé a Lukáš se bojí. Chtěla bych být v nemocnici s ním, ale pojišťovna nám to zřejmě nezaplatí,“ říká smutně Jana Hýblová.

Chcete Lukášovi pomoci? Číslo účtu je 867355690217/0100.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.