Prostě zapečeno: Brambory s houbami, špenátem a rajčaty
POTŘEBUJETE: 500 g brambor, 400 g čerstvých hub, 3 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, olivový olej, 500 g listového špenátu, 100 ml smetany, 500 g sterilovaných rajčat, 1hrst bazalky, 100 g strouhaného sýra
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme je na másle na pánvi. Osolíme a opepříme. Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme špenát. Když zavadne, podlijeme vše smetanou, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata z konzervy nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olejem a rozložíme do něj brambory. Lehce je osolíme a zakryjeme je podušenými houbami. Přidáme špenát a rajčata. Vše zalijeme nálevem z rajčat rozmíchaným s nasekanou bazalkou, zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a při 180 °C necháme péct asi 30 minut. Alobal odstraníme, zasypeme sýrem a pečeme, dokud nezezlátne.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.