Přítel Šípka o jeho dědictví: Proč Machálková odešla s prázdnou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Přítel Šípka o jeho dědictví: Proč Machálková odešla s prázdnou

Bořek Šípek a Leona Machálková.
Bořek Šípek a Leona Machálková. (archiv Blesku)

To nejcennější z dědictví po Bořku Šípkovi (†66) nezíkala expartnerka Leona Machálková (50) ani jeho synové. Největší trumfy odkázal své milence Ivetě Stanislavové, se kterou už minimálně rok randí exministr Daniel Herman (54).  Proč světoznámý výtvarník odkázal to nejcennější své milence, odůvodnil jeho přítel.

„Rozhodl jsem se vás oslovit, neboť není nikdo, kdo by se mohl nestranně Bořka zastat a zároveň do toho nebyl nějak zainteresován,“ ozval se Blesku člověk, který si přál zůstat v anonymitě. Podle něj nepřipadalo dědictví autorských práv do rukou galeristky Ivety Stanislavové, která v současné době randí s exministrem kultury Daniel Hermanem (54), náhodou.

„Bořkovi vždy velmi záleželo na jeho třech synech a i ve své závěti se snažil rozdělit vše fyzicky hmatatelné spravedlivě mezi své děti. Autorská práva jsou však zcela něco jiného,“ vysvětlil zdroj. „V rukou dobrého hospodáře se jedná o potencionálně dlouhodobý zdroj příjmů. Tak to vnímal i Bořek a nechtěl, aby jeho tři synové nebo jejich rodiny mezi sebou válčili o to, kdo bude autorská práva přímo spravovat,“ řekl jeho kamarád Blesku.

I přes nečekané rozhodnutí, jeho synové nepřijdou zkrátka. Milan (32) a Dalibor (31), zdědili sklárnu a nejmladší Artur (15) získal nemovitosti, pohledávky v celkové hodnotě 8 milionů a zůstatky na účtech. Vzhledem k věku Artura zatím jeho dědictví spravuje jeho matka Leona Machálková (50). „Bořek založil svěřenecký fond, do kterého vložil právě autorská práva na jeho dílo. Jeho cílem je nakládat s autorskými právy a každoročně spravedlivým dílem vyplatit zisky opět mezi jeho tři syny. Paní Stanislavovou ustanovil předsedkyní a správkyní,“ dodal zdroj Blesku.

 Leona Machálková: Jaké má vztahy s dětmi Bořka Šípka?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Lubica258
10. 5. 2020 • 21:01

Já jsem si letos také založil svěřenský fond. Dohnaly mě k tomu dluhy, které máme. Mám strach, že je nebudu moct splácet a mohli bychom přijít o střechu nad hlavou. Svěřenský fond jsem si založil přes http­s://ww­w.al­phaci­tizen­.com/c­s/ a teď mám alespoň klid, že s manželkou nepřijdeme o náš domov.

6010
10. 2. 2018 • 10:06

No tak dobře, to vysvětlení mne uklidnilo.Ale přesto se divím pí Machálkové, proč ho až do jeho smrti tak milovala, když on na ní v závěti zcela zapomněl.

majojo
9. 2. 2018 • 13:36

Hlavně nechápu, proč do toho dědictví furt taháte Machálkovou. V době Šípkova úmrtí už s ním dávno nežila a on měl už jinou přítelkyni. Takže opravdu nemá na nic nárok - a ona to dobře ví, jen bulvární autoři to "jako" nevědí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.