Ježčí bratři, kteří nepíchají: Kde nechali bodliny? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ježčí bratři, kteří nepíchají: Kde nechali bodliny?

Plešatí ježečci jsou ztělesněním roztomilosti.
Plešatí ježečci jsou ztělesněním roztomilosti. (Foto Facebook )

Ježčí bratři bez bodlin si to štrádovali ulicemi, když potkali nejmenovaného milovníka zvířat. Ten se je rozhodl zachránit, aby nepadli za oběť kočce nebo lišce, a roztomilé savce pojmenoval Charlie a Snoopy.

Normálně jsou vrásčitá tělíčka ježků poseta zhruba pětistovkou ostrých bodlin, které je chrání před predátory a udržují je v teple. Jen velmi zřídka se může stát, že se ježek narodí bez bodlin, což může být způsobeno nedostatkem zinku. Ztrátu bodlin může také u mláďat vyprovokovat traumatická událost, jako je třeba napadení predátorem.

Plešatí ježečci jsou ztělesněním roztomilosti.

Je tedy možné, že na hnízdo Charlieho a Snoopyho zaútočila kočka a ježčím bratrům se z něho na poslední chvíli podařilo utéct. Jejich zachránce své nalezence krmí žrádlem pro kočky bohatým na vápník a doufá, že se brzy »naježí« a na jaře je, už vyzbrojené ostrými jehličkami, vypustí do volné přírody.

Snad jim bodliny znovu narostou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.