»Sabotáž« v pekárně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Sabotáž« v pekárně

Chleba se toho dne někteří Pražané nedočkali.
Chleba se toho dne někteří Pražané nedočkali. (Ilustrační foto ara)

Kuriózní případ řešili počátkem ledna 1985 příslušníci někdejší Veřejné bezpečnosti v Praze. Kdosi tam v podniku Pražské pekárny a mlýny rozřízl dopravníkový pás, kterým se přepravovalo chlebové těsto do dávkovače. Tím byl znehodnocen kvas za sedm tisíc korun.

Ve třech pražských obvodech, dnes městských částech, byla toho dne narušena pondělní ranní dodávka chleba. Byla to snad sabotáž? Snaha poškodit socialistické zřízení a narušit poklidný život Pražanů? Za takové jednání tehdy dávaly soudy »pořádné pálky«. Muži zákona dali na tuto otázku poměrně rychle zápornou odpověď. Šlo spíš o klukovinu. Té se dopustil firemní dělník (22) proto, že se chtěl pomstít nadřízenému mistrovi, který mu navrhl udělení kárného trestu. Proč? Mladík totiž nenastoupil bez omluvy na pracovní směnu a to mistra rozpálilo doběla... »Záškodník« samozřejmě musel vzniklou škodu nahradit. Jak byl dále potrestán, není jasné. Měl ovšem velké štěstí, že se tehdy nedostal do rukou zklamaných spoluobčanů, kteří si museli nechat zajít chuť na krajíc čerstvého chleba k pondělní snídani.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.