Charlize Theron (41): Proboha, umírám tloušťkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Charlize Theron (41): Proboha, umírám tloušťkou!

Oscarová herečka Charlize Theron musela mnohokrát kvůli natáčení měnit váhu.
Oscarová herečka Charlize Theron musela mnohokrát kvůli natáčení měnit váhu. (Foto Profimedia.cz)

Herectví až na dřeň! Každá role se musí prožít, nese oběti, aby byla nezapomenutelná, opravdová. Jsou herečky, které jdou dohola, mrznou v ledové vodě, plazí se bahnem. Největší »střelec« je ale Charlize Theron (42). Na požádání hubne, tloustne, nechá si namlátit… Kvůli svému poslednímu filmu mocně přibrala. Už podruhé v kariéře.

To, že se tato jihoafrická herečka dobrovolně ničí, je o to pozoruhodnější, že si v dětství prošla doslova peklem. Když jí bylo 15, přišel její otec domů opilý a vyhrožoval Charlize i její matce, že je zabije. Paní Theron ho zastřelila přímo před očima dcery. Za vraždu nebyla odsouzena, údajně jednala v sebeobraně. Na Charlize tento hrůzný incident pochopitelně zanechal stopy, chtěla zmizet, a tak odjela studovat na baletní školu do Spojených států. Působila modelka. Pak si jí producent, když návštěvě banky, na sebe nenechaly nimi však přišlo a odříkání…

Jak být fit podle Charlie

CVIČENÍ: Herečka každý den začíná jógou, třikrát až čtyřikrát týdně chodí do posilovny a občas hraje tenis.

MYŠLENÍ: Charlize Theron tvrdí, že pro to, aby se vám hubnutí dařilo, je potřeba si zdravý životní styl zamilovat. Pak to prý jde samo.

STRAVA: Každý den pije ovocné džusy a zeleninové šťávy, jí saláty a kapustu. Když má chuť na něco nezdravého, dá si to, ale sní jen polovinu.

RELAX: Pravidelně si dopřává péči v kosmetickém salonu a nechává se hýčkat na masážích. Snaží se spát alespoň 8 hodin denně.

ZHUBLA:

Listopadová romance (2001):

Charlize se líbí oblejší křivky, cítí se víc sexy. Jenže v roce 2001 dostala od režiséra snímku Listopadová romance ultimátum: Chceš si v tom filmu zahrát? Tak zhubni! Kvůli roli křehké Sary, která umírá a prožívá své poslední milostné vzplanutí, musela shodit hned několik kilo. Podařilo se jí to díky tukožroutské dietě, jejíž základ tvoří silný zeleninový vývar. Vypadala strašně. „Nepřipadala jsem si sexy,“ nechala se slyšet. „Byla mi zima, a když jsem objala své tělo, abych se zahřála, cítila jsem pod kůží žebra a kosti.“ Ale co, alespoň si zahrála po boku Keanu Reevese.

PŘIBRALA:

Zrůda (2003):

Role lesbické prostitutky Aileen ji vynesla na vrchol, dostala za ni Oscara. Po všem, co snímku obětovala, to asi byla správná satisfakce. Přibrala neuvěřitelných 15 kilo. Na několik měsíců si zakázala chodit do posilovny, učila se mluvit s umělými zuby, vlasy si schválně mastila speciálním gelem. Hlavní hrdince se chtěla dokonale přiblížit. „Užívala jsem si to, protože miluju dobré jídlo,“ smála se tehdy herečka. „A tuhle »figuru« jsem udělala na hamburgerech.“ Dostat se po natáčení zpátky do formy jí nedělalo problém.

ZHUBLA!

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017):

V příběhu studené války si Charlize střihla roli tajné agentky Lorraine. K tomu se potřebovala naučit základní bojové chvaty, prošla tvrdým výcvikem. „Potřebovala jsem cítit všechno, co cítila Lorraine,“ vysvětlila důvod, proč za sebe nenechala zaskakovat kaskadérku. Během tréninků si vyvrtla kotník, narazila žebra a zlomila dva zuby. Aby se před kamerou dokázala přesvědčivě prát, cvičila dva měsíce čtyři hodiny denně.

PŘIBRALA

Tully (2018):

Další kila navíc! Blonďatá kráska si o patnáct let později vyzkoušela totéž, co ve filmu Zrůda: ztloustla o 15 kilo. Tentokrát už ale drastickou změnu její tělo příliš dobře neneslo. Ve snímku, který půjde do kin během tohoto roku, hraje matku tří malých dětí, která o sebe moc nepečuje. Aby Theron nabrala potřebné špeky, zařadila do jídelníčku spoustu sladkého. A když se po natáčení pokoušela vrátit na svou původní váhu, už to nešlo tak lehce. „Bylo mi špatně, měla jsem deprese. Nedařilo se mi zhubnout. Volala jsem doktorovi s tím, že umírám. A víte, co mi řekl? Ne, jenom vám je 41 let!“ Je to logické, metabolismus už není takový čipera jako dřív

 V souboji tajných agentů září Charlize Theron jako Atomic Blonde v českých kinech od 3. srpna.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.