Uškrcenou matku schoval do skříně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Uškrcenou matku schoval do skříně

Pitva potvrdila, že byla žena uškrcena.
Pitva potvrdila, že byla žena uškrcena. (ilustrační foto ara)

Svou mrtvou maminku B. V. (†38) našel v květnu 1969 v Žacléři na Trutnovsku v bytě, kde rodina V. bydlela, mladší z jejích synů. Ostatky nešťastné ženy byly zabalené do dvou přikrývek a zamčené ve skříni. Klučina se psychicky sesypal.

Případem se začali bez otálení zabývat příslušníci východočeské kriminálky bývalé Veřejné bezpečnosti. Poměrně rychle zjistili, že žena byla zavražděna. Denní tisk 26. května 1969 o tragédii informoval mimo jiné takto: „Při vyšetřování byl zadržen jako důvodně podezřelý starší syn oběti. Doznal pak, že se s matkou nepohodl. Proto ji nečekaně uchopil zezadu za krk a stiskl prsty.

Když matka po delší době přestala jevit známky života, snažil se upravit polohu těla tak, aby vznikl dojem, že matka spáchala sebevraždu.“ To se mu ovšem nepodařilo. Proto ostatky uškrcené ženy, která mu dala život, zabalil do dvou dek a bezduché tělo vtáhl do skříně, kde ho uzamkl. Tam ho našel jeho vyděšený mladší bráška. Jak byl mladý vrah za svůj zločin potrestán, není dnes s odstupem času už známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.