Četník zastřelil běsnícího opilce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Četník zastřelil běsnícího opilce!

Agresor zaútočil kusem kamen.
Agresor zaútočil kusem kamen. (ilustrační foto ara)

Kusem litiny z rozbitých kamen zaútočil už trestaný zuřivec Michal K. na četníka ve službě, který se s kolegy pokoušel běsnícího opilce zklidnit. Velitel hlídky na Michala K. vypálil z pistole. Útočník střelbu nepřežil.

K incidentu došlo na Zelený čtvrtek v dubnu 1930 ve Velkém Bočkově na Podkarpatské Rusi, konkrétně v místním hostinci, kde Michal K. v opilosti začal rozbíjet zařízení podniku. Jeho majiteli nezbylo, než poslat pro četníky. Ti Michala K. zatkli a odvezli do místního obecního vězení. Zuřící opilec ovšem řádil i tam.

Poničil zařízení šatlavy, především kamna, a litinovým plátem se pokoušel uhodit jednoho z četníků do hlavy. „Když četníci ho chtěli spoutat, K. uchopil kus litiny z rozbitých kamen a skočil po četníkovi. Četnický strážmistr vystřelil proti útočníkovi z pistole a K., známý rváč, již několikráte trestaný, byl zasažen do srdce a skácel se mrtev,“ popsal událost denní tisk. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.