Pokusila se zabít přímo na bále | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pokusila se zabít přímo na bále

Maškarní bál skončil skandálem.
Maškarní bál skončil skandálem. (Ilustrační foto ara)

Velkým skandálem skončil v únoru 1926 maškarní ples železničních zřízenců v Jihlavě. Z galerie do hloubky sedmi metrů tam v sebevražedném úmyslu skočila dělnice Paulina F. Důvodem byl fakt, že s ní odmítl tančit její milý Jaroslav S., četař od pěšího pluku číslo 31.

Naštěstí dramatický pokus o sebevraždu skončil jen vymknutím Paulininy levé nohy a lehčími zraněními na pravé noze a obou rukou. Děvče skončilo v jihlavském špitále.
O incidentu psal deník Lidové noviny 8. února 1926. Byl to příběh jak z červené knihovny. Na maškarním bále si četař všímal jiných maskovaných dam, jen pro svou známost nepřišel ani jednou. Když se pak nadurděná slečna F. demaskovala, její přítel i nadále tančil s jinými slečnami a paními, aniž by byť jen pohledem zavadil o svou partnerku. Paulinu F. to rozzlobilo natolik, že napsala lítostivý dopis na rozloučenou, vystoupila na vroubení galerie a ze sedmi metrů se vrhla dolů na parket. Ovšem sebevražedný skok přežila. Četař Jaroslav S. byl sice policejně vyslechnut, ale dál nebyl nijak stíhán. Nevzít k tanci vlastní milenku není zločin, a nebyl to žádný prohřešek ani podle tehdejšího práva.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.