Zákeřně vraždili po tancovačce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zákeřně vraždili po tancovačce!

Nešťastníka zastřelili loveckou puškou.
Nešťastníka zastřelili loveckou puškou.  (ilustrační foto ara)

Hospodář Jan R. se stal obětí úkladné vraždy v lednu 1932 v osadě Horjany u Užhorodu na Podkarpatské Rusi. Zastřelili ho v noci, když se nešťastník vracel domů z taneční zábavy. Případem se vzápětí začalo zabývat užhorodské četnictvo.

Muži zákona brzy zjistili, že pachatelé vražedného útoku byli dokonce dva. Vše začalo hádkou Jana R. s Janem B. (24) v průběhu tancovačky. Šlo o jednu z horjanských krásek, která dávala přednost Janu R. a odmítala tančit s Janem B. Ten vztekle ze sálu odešel do noční tmy... Když pak po skončení zábavy vyšel hospodář R. z hostince a vyrazil směrem ke svému statku, třesklo nocí několik výstřelů.

Statkář se dal na útěk, ale smrti neunikl. Zemřel, prostřílený jako řešeto, před bránou vlastního hospodářství. Četníkům se podařilo zjistit, že ve tmě číhal na úspěšnějšího soka právě uražený Jan B. spolu s komplicem Michalem P. (24). Oba ho pronásledovali až do posledních okamžiků jeho života. Oba také četnictvo zatklo a dopravilo do vazby užhorodského soudu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.