Renata (37) má šest dětí a bydlí v azylovém domě: Skončí na Silvestra na ulici? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Renata (37) má šest dětí a bydlí v azylovém domě: Skončí na Silvestra na ulici?

Maminka Renata v azylovém domě s Barborou (14), Denisem, Dominikem (4) a Vendulou (9).
Maminka Renata v azylovém domě s Barborou (14), Denisem, Dominikem (4) a Vendulou (9). (Foto Aha!: Zdeněk Matyáš)

Renata Grimová (37) vždy toužila po velké rodině. A tak se jí po Nikole (17) a Vladimírovi (16) ve zprvu pohodovém vztahu postupně narodila ještě Barbora (14), Vendulka (9) a Dominik (4). Jenže před dvěma roky přišel kolaps. Její muž skončil v invalidním důchodu.

„Postupně jsme pro něj byli vzduch. Začal kouřit marihuanu, našel si podivné kamarádíčky. Jednoho dne se sbalil a odstěhoval k rodičům. Na stole mi nechal stovku,“ popisuje Renata životní zvrat. Od té doby počítá každou korun, často pláče. Z pronajatého bytu rodinu žijící z mateřské vyhodili, všichni skončili u babičky v 1+1!

Je to bojovnice
Renata je ale bojovnice. Nechtěla se vzdát ani za situace, kdy jí úřady a soud daly nůž na krk. Buď zajistí potomkům vlastní domov, nebo jí je vezmou. Tehdy se na ni usmálo štěstí. „V den soudu mi přiklepli azylové bydlení v Moravském Krumlově. Strašně mi to psychicky pomohlo,“ svěřila se »zasloužilá« matka.  

Mladší přítel
Obrat k lepšímu podtrhl přítel Lukáš (28), se kterým má Renata tříměsíčního Denise. Jezdí s kočárkem, vyzvedne čtyřletého Dominika ze školky. „Je mladší, ale o to nejde. Věnuje se dětem, pomáhá, jak může, je oporou,“ říká matka šesti dětí.
V azylu žije Renata se čtyřmi ratolestmi, nejstarší Nikola a Vladimír se osamostatnili a zůstali u babičky. Ale své sourozence navštěvují, jak jen to jde.

ÚTOK NOŽEM
Letos v únoru zažila děsivý výjev, když manžel před očima dětí napadl a zranil nožem jejího přítele Lukáše. Navíc azylové bydlení Renatě a dětem skončí 31. prosince bez možnosti prodloužení. „Samozřejmě sháním, ale je to těžké. Všude požadují kauci tří nájmů dopředu, což je pro matku-samoživitelku problém,“ popisuje své peripetie.

JEDINÉ PŘÁNÍ
„Jelikož se blíží Vánoce, přála bych si najít s dětmi bydlení, kde budeme opět všichni pohromadě jako rodina. Každé z mých dětí si přeje určitě zvláštní dárek, ale mluví hlavně o novém bydlení, kde budeme zase šťastní.“

MŮŽETE POMOCI?
Vzkazy, tipy na ubytování a nabídku pomoci posílejte na adresu: Renata Grimová, Azylové bydlení pro matky s dětmi v tísni, Jiráskova 634, 672 01 Moravský Krumlov. Nebo na rendagrim30@seznam.cz.

Ježíšek Aha! pomáhejte s námi

Devět rodin, ke kterým se osud obrátil zády. Pomůžete nám, aby alespoň na chvíli zapomněly na velké břímě, které si nesou životem? Sháníme dárky na zpříjemnění vánočních svátků, dárky, jež by vykouzlily úsměv na dětských tvářích, ulehčily rodinám jejich svízelnou situaci. Každá koruna, každý sebemenší dar se dostane rovnou k adresátům.

Přečtěte si
barboragri...@...
15. 5. 2019 • 13:23

jsem Grimová Barbora . dopadlo to tak že máma se odstěhovala do českých Budejovic a nechala mě tu u babicky a dědy ...takhle to udělala i s mima staršíma sourozencama. zase azyloví dum

lee.d@...
23. 1. 2018 • 01:20

Ta to paní je podvodnice a měla už dávno sedět!Jak píše o svém manželovi že něco bere ale ona už brala od roku 2011.a přiváděla omyl svobodné muže kde z nich vymohla velké částky peněz a do dnes nic nezaplatila i když byla soudem pravomocně od souzena a má to zaplatit tak se k tomu nezná !!!! a ten to článek co napsal někdo je i na mě velíce moc!!!!!at si první zjisti podložené důkazy o tom člověku a pak z toho muže udělat článek!.

vrbkovadom...@...
16. 12. 2017 • 17:55

Vladimír je kamarád mého bratra.Dominik je nejlepší kamarád mladšího bratra.

-bello-
12. 12. 2017 • 00:01

Ať se obrátí na Terazu Maxovou a Verešovou.Charita je jejich kšeft . A brnkout můžou Babišovi.Nejen je, i Klokánka rád na Čapáku ubytuje ( a natáhne ruku pro dotace ).

-bello-
11. 12. 2017 • 23:46

dandova

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.