Jak dostat 300 kilo vážící ženu do nemocnice? Vybourat futra, pokácet strom! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jak dostat 300 kilo vážící ženu do nemocnice? Vybourat futra, pokácet strom!

Nakladač se po pokácení stromu dostal až ke vchodu do domu.
Nakladač se po pokácení stromu dostal až ke vchodu do domu. (Foto: HZS a ZZS Pardubického kraje)

Jako v pasti se ocitla ve svém vlastním domě přes 300 kilo vážící obyvatelka Moravan na Pardubicku. V noci žena s cukrovkou upadla do bezvědomí a musela k ní vyrazit záchranka. Ta si ale nevěděla rady s jejím převozem. Pomohlo 20 hasičů a těžká technika.

Když záchranáři dorazili na místo, zjistili u obézní ženy nedostatek krevního cukru. Dali jí infuzi, po které sice nabyla zpět vědomí, ale i tak byl její celkový stav natolik špatný, že byla nutná její hospitalizace. „Kvůli váze pacientky ale nebylo možné s ohledem na noční hodinu sehnat potřebnou techniku k jejímu vyproštění. Zásah proto pokračoval v brzkých ranních hodinách,“ uvedl mluvčí pardubických záchranářů Aleš Malý.


Bourací kladivo a motorová pila
Před samotným transportem ženy museli hasiči uvnitř domku vybourat dveřní zárubeň a pacientku umístit do popruhů, vytvořených z hadic. Pak podřízli strom před vstupem do domu, aby se k němu dostal nakladač od zemědělců. Na něm ji pak dostali do speciální sanitky pro extrémně těžké pacienty.

Nutná pomoc i ve špitále
Osm hasičů pak asistovalo v pardubické nemocnici při transportu ženy na internu na speciální nadrozměrné lůžko, takže celý zákrok trval šest hodin. „V nemocnici už naštěstí nebyly bourací práce potřebné. Pacientka se všude vešla,“ řekl mluvčí špitálu Dušan Korel. V případě krize a nutnosti dalšího transportu ženy by zdravotníci museli zřejmě znovu povolat hasiče.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.