Miroslava Besserová (†71): »Její« slavní na ni zapomněli... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Miroslava Besserová (†71): »Její« slavní na ni zapomněli...

Na pohřeb přišlo málo hvězd.
Na pohřeb přišlo málo hvězd. (archiv Blesku)

Napsala desítky knih s režiséry a herci, je autorkou mnoha televizních scénářů. S Miroslavou Besserovou (†71) se v pátek na pražských Olšanech rozloučil jediný syn Vilém Besser (36) a jen hrstka nejbližších z řad showbyznysu. 

Hodně slavných herců, s nimiž Mirku pojilo celoživotní přátelství, již spisovatelku předešlo na cestě na věčnost. Řada těch, o kterých ještě nedávno psala, na ni ale jaksi pozapomněla. Omluvili se kvůli dovoleným, práci, někteří vůbec...

Ve smuteční síni z úzkého kruhu přátel nejvíc chyběl režisér Jiří Adamec (69), který je s rodinou ve svém domě na Floridě. „Vzpomínáme a zapálili jsme s Janou svíčku,“ vzkázal Adamec ze Spojených států. Přijít nemohl ani hitmaker Michal David (57), který tráví léto v Chorvatsku. Kvůli pracovním povinnostem se omluvila Valérie Zawadská (59).

Možná i to byl důvod, proč atmosféra v obřadní síni byla až neskutečně komorní. Zazněla jen hudba, nikdo neměl síly promluvit nad rakví. Na poslední cestě zesnulou provázel svojí skladbou My way Frankie Sinatra a Naďa Urbánková s hitem Závidím. Nechyběla ani Mirčina oblíbená píseň Šel jsem světem od Rudolfa Hrušínského, kterou vybral syn Vilém.

O kom také psala...
S Miroslavem Moravcem (†70) vydala knížku Život je skutečně parádní jízda, o Borisi Rösnerovi (†55) napsala publikaci Život jako divadlo. Jednou z jejích nejúspěšnějších knih byl Soukromý život Rudolfa Hrušínského.

Miroslava Besserová byla vdovou po herci Vilému Besserovi (†54), známém například ze seriálu 30 případů majora Zemana. Opustil ji předčasně v roce 1985.

Na video s Karlem Voříškem, který se přišel s Besserovou rozloučit, se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.