Šmucler odhaluje: Jak poznat kvalitního zubaře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Šmucler odhaluje: Jak poznat kvalitního zubaře!

Roman Šmucler (48)
Roman Šmucler (48) (Foto Pixabay, ara)

Zhruba pět stovek zubařů v Česku nemusejí být profesionálové. Téměř každý desátý stomatolog u nás pochází ze zemí Sovětského svazu, mají často pochybnou kvalifikaci a jejich kontroly váznou.

Možnost, že pacient usedne do křesla někomu, kdo zubařem podle našich pravidel není ani náhodou, tak výrazně stoupá. A nejde jen o okrajovou záležitost, což tvrdí i nový prezident České stomatologické komory Roman Šmucler (48).

„Stačí mít formální diplom, jehož pravost se neověřuje a dotyčný u nás může pracovat po složení testů, jejichž řešení koluje Prahou,“ popsal. Od 1. července letošního roku se na tlak komory zákon zpřísnil, ovšem jak se to promítne do praxe, se ukáže až časem.

Kde najít pravého zubaře
Kvalifikované lékaře lze najít na www.dent.cz, kde lze zjistit i jejich specializace a místa působení. „Jsou však i lékaři, kteří se ke zkouškám zatím připravují. Proto není žádná ostuda se zeptat na kvalifikaci, v seriózních ordinacích také dokumenty visí na stěně čekárny či jsou k nahlédnutí,“ řekl Šmucler Aha!. Kvalitní lékař se svými zkouškami rád pochlubí.

 

 



Přečtěte si
veruti@seznam.cz
26. 7. 2017 • 18:00

Asi se nenechají ošetřovat v Asklepionu !

majojo
26. 7. 2017 • 12:55

Podle toho, jak se zubí celá Šmuclerovic rodina, Šmucler kvalitního zubaře má.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.