Krampol (79) po hospitalizaci manželky: ÚTOK NA ŠPITÁL - FEŤAČKY, SLINY, ŽLOUTENKA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Krampol (79) po hospitalizaci manželky: ÚTOK NA ŠPITÁL - FEŤAČKY, SLINY, ŽLOUTENKA!

Hanka Krampolová měla před odvozem do blázince 4 promile v krvi, tvrdí rodinný známý.
Hanka Krampolová měla před odvozem do blázince 4 promile v krvi, tvrdí rodinný známý. (Blesk)

Dnes slaví 79. narozeniny, ale čekají ho samé starosti. Jiří Krampol v pátek ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí nepochodil. „Máme si najít psychiatra sami,“ postěžoval si herec.

Jeho žena Hanička prodělala před 14 dny vážný zdravotní kolaps. Zkombinovala léky na spaní a povzbuzení s alkoholem a zůstala ležet téměř bez známek života doma na zemi. Sanitka ji odvezla na psychiatrii do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí.

Odtamtud ji ale nečekaně pustili už minulé úterý, údajně kvůli nedostatku lůžek. „Dost mě to zaskočilo, protože lékaři po příjmu mluvili o mnohem delší době léčby,“ konstatuje Krampol. Když přijel ženu v půlce týdne vyzvednout, řekli mu, aby se přišel domluvit na další ambulantní léčbě v pátek. „Jenže v pátek jsem se dozvěděl, že prý oddělení už zrušili,“ zoufá si herec.

„Říkali něco o tom, že přijali feťačku se žloutenkou, která ohrožovala okolí tím, že kolem sebe plivala. Sestřičce prý zasáhla oko. Takže si máme s Haničkou najít nějakého psychiatra v místě bydliště,“ prozrazuje Krampol.

Ode dneška mu už táhne na osmdesát a není divu, že neví, kam se obrátit. Situace ho hodně unavuje. „Přitom je moc důležité, kdo a jak ji bude léčit, aby se ta hrůza už neopakovala. Hanička potřebuje dělat něco smysluplného, jinak bude zle,“ podotýká herec.

Psychiatrie v rekonstrukci
Tiskový mluvčí VFN Filip Brož se nechtěl vyjadřovat ke konkrétním pacientům: „Lůžková část se uzavírá postupně kvůli rekonstrukci. Pacienty v případě potřeby dočasně přesuneme na jiná oddělení, nikoliv do jiných zařízení.

Nikdo není propuštěn dříve, ale znamená to, že již péči našich specialistů nepotřebuje,“ ujistil Aha!. „Rada najít si obvodního psychiatra je standartní doporučení, které pacientům dáváme. Pokud má někdo pochybnosti o správnosti postupu našich lékařů, může ho nechat prošetřit v rámci nemocnice,“ dodal.

Na video s Hanou Krampolovou se podívejte zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
11. 7. 2017 • 10:41

Je pravda, že feťačku se žloutenkou /svrabem, AIDS, syfylisem ... atd. /nemůžou dát na infekční, kožní atd. jestli tam nemají detox a mříže a nejsou na to zařízenný.Takhle se to míchá nejen na Karláku a nejen tam ohrožují ostatní.Propustit do ambulantní péče pacienta , který má až takový problém není profesionální.Vyhazují lidi a vědí, že jiná zařízení mají plno. Je dost blbé nechat ty lidi na pospas, protože je to nemoc, ne že ne!Sami si nepomůžou a odsuzovat je nesmysl.Nikdo jen tak bez důvodu nezačne .A ať je to jak chce, Krampol je přece jen starý člověk a byť může mít konekcí milion, asi mu nelíp pomůže jeho obvoďák.Specialisté se s tím nepáraj. Záleží na paní Krampolové.Odnáší to jen a jen Krampol.Musí to být peklo mít doma alkoholika.Co s ním asi tak je za život ?

ellenic
11. 7. 2017 • 10:26

On se také musí člověk často starat sám, a ne se spoléhat na známé jméno . Myslím si, že Jiří Krampol má tolik známých, že mu určitě někdo nějakého psychiatra doporučí. Jeho žena vůbec nemusela mít takové problémy, za vše si může sama . Měla chodit do práce a ne se poflakovat doma, po večírcích, na natáčení. Zemřel mi manžel a to mám začít pít , ne našla jsem si smysluplnější činnosti, od zájmů až po další práci a nestěžuji si, že mne nebaví život. Mám ještě dcery, vnuka, spoustu dobrých přátel a kamarádek, cestování, výlety, to vše dokáže zaměstnat a ne myslet na alkohol. Prostě ona bude nejspíše závislá, měla by být na důsledné ústavní protialkoholní dlouhodobé léčbě a to standardní odd. psychiatrie neposkytuje.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.