Vyrazila ho z bytu, vytáhl nůž. Odsedí si 4 roky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vyrazila ho z bytu, vytáhl nůž. Odsedí si 4 roky!

Patrik M. na soud čekal ve vazbě
Patrik M. na soud čekal ve vazbě ( Foto Aha! – Martin Přibyl)

Nezaplatil nájem, tak mu spolubydlící řekla, ať se odstěhuje, Patrik M. (35) ale místo toho na Ditu M. (49) vytáhl nůž! U soudu dostal čtyři roky.

„Tři měsíce jsme spolu bez problémů bydleli, ale pak mi řekl, že má exekuce a nemá na nájem. Dostala jsem strach a řekla jsem mu, ať se odstěhuje. Když si přišel vyzvednout věci, zezadu na mě zaútočil,“ řekla včera napadená.
Jednou rukou ji chytil za vlasy, druhou za kapuci bundy a hlavou jí mlátil o zeď, pak jí ke krku dal nůž. Strašný čin ale nedokázal dokonat a z bytu utekl. „Asi jsem si uvědomil, že to nemá cenu,“ řekl potom policistům. Včera se před senátem kál s pláčem: „Chtěl jsem ji jenom postrašit, nechtěl jsem ji skutečně zabít.“

Dita se na útok snaží zapomenout.

Změnil pohlaví
Patrik M. se narodil jako dívka a prošel změnou pohlaví. „V dětství to měl kvůli tomu těžké. Když prošel tou změnou, řekl bych, že se jeho stav psychický zlepšil,“ vysvětlil soudu jeho bratr. Rodina i kolegové ho popsali jako nekonfliktního a pracovitého. „Nedokážu si představit, že by byl něčeho takového schopen. Byl pořád v práci, možná to způsobilo nějaký zkrat,“ řekl jeho kamarád Václav H., který s ním pracoval v pekárně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.