Slavil narozeniny, zničil fabriku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Slavil narozeniny, zničil fabriku!

Mladík na dvoře továrny bezuzdně řádil.
Mladík na dvoře továrny bezuzdně řádil. (Ilustrační foto ara)

Poničená nákladní auta, kolna, probouraná zeď, přerušené topné vedení a vodou zaplavené dílny. Takový byl v dubnu 1969 výsledek »frajeřiny« opilce (18) při oslavě kolegových narozenin v Avii Letňany.

V práci se pít nemá. To platilo i za »reálného socialismu«. Přesto se narozeniny jednoho zaměstnance nesly ve znamení alkoholu, který stoupl sotva plnoletému junákovi do hlavy natolik, že v areálu fabriky spustil bezuzdné řádění. „Osmnáctiletý zaměstnanec oslavoval na pracovišti narozeniny kamaráda. Pak se šel projít, vlezl na dvoře do jednoho ze zaparkovaných automobilů a zkoušel se s ním rozjet. Narazil však na nosník kolny. Potom se vrátil k ostatním a dál oslavoval,“ popsal dobový tisk.

Po chvíli mladíka alkohol kolující v jeho žilách znovu ponoukl k dalším lotrovinám, zbořená kůlna mu zjevně nestačila. Nasedl do dalšího nákladního automobilu, rozjel se a narazil do zdi zkušebny, zeď proboural a přerušil topné vedení, takže pára s vodou zatopila zkušebnu a dílny. Škoda přesáhla 160 tisíc korun. Za ty se tehdy daly koupit tři osobní vozy Škoda 100. Když opilec vystřízlivěl, nestačil se divit, co natropil. Škodu pak fabrice splácel dlouhá léta.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.