Nina Divíšková (80): Strašný popis její nemoci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nina Divíšková (80): Strašný popis její nemoci!

Nina Divíšková v roce 2008 a nyní. Rozdíl je obrovský.
Nina Divíšková v roce 2008 a nyní. Rozdíl je obrovský. (Foto ara)

Když se herečka Nina Divíšková (80) loni v prosinci objevila po dlouhé době na veřejnosti, bylo jasné, že jí po zdravotní stránce není nejlépe. Její manžel Jan Kačer (80) nyní konečně přiznal, že je nemocná.

Na premiéru komedie Manžel na hodinu, ve které se Nina objevila v malé roli paní Junkové, dorazila herečka v doprovodu svého muže. Hvězda seriálu Vyprávěj, která vždy sršela šarmem a bez upravených vlasů či rtěnky nevyrazila do společnosti, byla k nepoznání.

Její tvář, postava a fakt, že neudělala bez opory muže či přátel ani krok, naznačovaly, že něco není v pořádku. Nyní to její manžel, bohužel, potvrdil. „Nesnáším tu nemoc. Mám čím dál víc rád Ninu, čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: Dej mně pivo, dej mně cigaretu! Jak se opakuje. Jak zapomíná. To mě tak neobyčejně se*e, že na ni někdy i řvu,“ popsal Kačer zdravotní problémy své ženy, které se velmi podobají Alzheimerově chorobě.

„Snažím se dořvat k podstatě její osobnosti, k té vznešené, noblesní holce, kterou bývala a jistě chce dál být. V ten moment se mi nechce uvěřit, že je nemocná. Platíme za celý život,“ dodal režisér v rozhovoru pro časopis Instinkt.

Pomáhá mu dcera
Jan Kačer se také svěřil, že mu v domácnosti s manželkou velmi pomáhá jeho nejmladší dcera. „Jsme oba staří. Stáří, a hlavně bezmoc, kterou někdy stáří přináší, je strašně těžká věc pro toho člověka i pro okolí, pro mě a pro Adélku, naši nejmladší dceru, která s rodinou žije v tomto domě a velká část péče je na ní,“ tvrdí herec.


Projevy Alzheimerovy choroby:
1. Ztráta paměti, která ovlivňuje schopnost plnit běžné pracovní úkoly
2. Problémy s vykonáváním běžných činností
3. Potíže s řečí
4. Časová a místní dezorientace
5. Špatný nebo zhoršující se racionální úsudek
6. Problémy s abstraktním myšlením
7. Zakládání věcí na nesprávné místo
8. Poruchy nálad nebo chování
9. Změny osobnosti
10. Ztráta iniciativy



Přečtěte si
kristinn
20. 1. 2019 • 19:01

staroba je samo o sebe hrozná. Ak sa pridružia choroby, je to viac, ako zlé. Pomyselná klobúk dole pred p. Kačerom i pred deťmi, ktorí sa o ňu starajú...Veľa síl všetkým želám. A - majme všetci na pamäti, že tak môžeme skončiť aj my...

ararat
3. 2. 2017 • 19:27

chaluge 03. 02. 2017 09:49..no myslím si Sommerko,že ty jsi retardovaná i upravená

joudajoudovy
3. 2. 2017 • 12:00

co tu bulvarni hyeny zase predvadite? starecka demence je kazdodenni jev v rodinach a vy z toho jnom tezite prachy.... misto rozdavani vanocnich kapru v domove duchodcu, smuclerka by za sve penize mohla postavit odpovidajici ustav, aby postizeni nekoncili na LDN a cca do mesice sli do penalu.

ivoadler
3. 2. 2017 • 11:17

V osmdesáti už trochu přesluhuje, ale pořád tu ještě může bejt. Proč jí vodí do společnosti? Možná to vyžaduje. Asi chce pořád být tou noblesní holkou. Jenže není. A nebude.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.