Někdo přepadává děti v Kladně! Luboš (10): Chtěl mě zmlátit, pak mi ukradl telefon | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Někdo přepadává děti v Kladně! Luboš (10): Chtěl mě zmlátit, pak mi ukradl telefon

Lubošova máma malé hokejisty už raději doprovází.
Lubošova máma malé hokejisty už raději doprovází. (Foto Aha! – Jan Doležal)

Hrůza! V Kladně neznámý muž přepadává děti! Jednou z obětí je Luboš (10), kterého neznámý gauner vyděsil k smrti, sebral mu mobil a chtěl vědět, kde bydlí. Po pachateli pátrá policie.

Bylo půl šesté večer a Luboš s kamarádem Mirkem (9) se vraceli domů ze zimního stadionu. „Najednou nás zastavil cizí pán a řekl, ať okamžitě vypneme muziku na mobilu a neopovažujeme se křičet, jinak nám rozbije hubu,“ popisoval Aha! otřesený chlapec.

Páchnoucí chlap
Muž kolem třicítky v černých kalhotách a se strništěm vousů se chlapce vyptával, kde bydlí. „Řekl jsem, že tady kousek. Vytrhl mi mobil z ruky a křičel, že se jde vyčůrat, ať počkám, že mi ho vrátí. Pamatuji si, že hrozně páchl,“ vyprávěl Luboš. Kluci ale nečekali a utekli. Rodiče okamžitě zalarmovali policii, která přijela na místo, ale nikoho už nenašla. „Báli jsme se, že nám něco udělá, třeba že se vrátí a vytáhne na nás pistoli,“ přiznal hoch.

Máma má strach
„Byl to určitě některý z bezdomovců, kteří se tady po okolí potulují. Pracuju jako pokladní v obchodě a denně vidím, jaká svoloč k nám chodí nakupovat. Máme ovocné krabicové víno za 29 Kč a oni se za den pro něj otočí třeba pětkrát šestkrát. Pak se nemůžeme divit, že tady místní lidi děsí k smrti,“ kroutí hlavou Lubošova maminka Iveta (40). Svého syna a jeho kamaráda raději od té doby doprovází.

Policie v akci
Lubošovi rodiče podali trestní oznámení a policie začala jednat. „Případ vyšetřujeme jako krádež, za kterou hrozí pachateli dva roky vězení,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková. Strážci zákona posílili hlídky a celá čtvrť je pod neustálým dohledem.

Další případ: Honzíka (9) pořezali ve tváři
Na sociálních sítích se strhla bouřlivá diskuze a vyšlo najevo, že napadený Luboš není jediný. Asi před 14 dny pod místními věžáky napadl neznámý lump Honzíka (9). Sebral mu mobil a ještě ho pořezal na tváři. „Jeho maminka to ale ze strachu nikde nehlásila,“ řekla Lubošova máma.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.