Bývalý dům Šárky Grossové: Záhadně vyhořel! Už počtvrté... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Bývalý dům Šárky Grossové: Záhadně vyhořel! Už počtvrté...

V domě hořelo už počtvrté!
V domě hořelo už počtvrté! (Foto Aha!: Karel Kopáč, ara)

Bojí se usnout, protože by se nemusel probudit. Dramaturg, scenárista a zakladatel skupiny Šlapeto Radan Dolejš (51) žije na Starém Proseku a hasiči a policisté si už u nich podávají dveře. Na svědomí to má sousední opuštěný dům, který v minulosti patřil ženě expremiéra Stanislava Grosse (†45) Šárce Grossové (46).

Dům hrůzy má přitom hodně pohnutou historii. V roce 2004 ho vydražila manželka expremiéra Stanislava Grosse (†45). Společně s kontroverzní podnikatelkou Libuší Barkovou, která v roce 2003 koupila sousední budovu, zde chtěly budovat bytové domy. Nakonec ho ale Šárka dala do dražby, vyvolávací cena byla 6 milionů korun. Nastala ale akce »škatulata hejbejte se« a dům patřící Grossové převzala Barková. Ta nakonec o všechny zmíněné nemovitosti přišla, nyní je dům v rukou konkurzního správce. A to je také příčinou všech současných problémů.

Jen za poslední rok a půl tam už čtyřikrát záhadně hořelo. Poprvé v únoru 2015, naposled předminulý víkend. „Pracoval jsem na scénce do Semaforu a najednou jsem měl v půl čtvrté ráno pocit, že někdo blízko nás griluje,“ popisuje další dramatickou noc Radan. Inspirace zmizela a zůstala horká realita. Od sousedů šlehaly plameny, zřejmě se nezvaní návštěvníci chtěli ohřát a vymklo se jim to z rukou. „Zůstali jsme se ženou a dětmi naživu, ale už se fakt bojíme jít spát, protože bychom se taky nemuseli probudit,“ říká otráveně Dolejš. Jeho manželce Táně se už o požárech i zdá. „Měla jsem sen, že pomáhám někde o patro výš hasit nějaké papíry, probudím se, a ono opravdu hoří,“ postěžovala si Dolejšová. „Chodím orodovat na úřady, ale nic se neděje, zřejmě to vadí jen nám a nikomu jinému,“ říká Táňa. Přitom s mužem bydlí přímo na nedávno zrekonstruované pěší zóně. Přišla na téměř 40 milionů korun, z velké části z EU. Ohavná skvrna na její kráse v podobě několikrát vyhořelého a zmáčeného domu zřejmě nikoho jiného než Dolejšovy nezajímá. „Už jsem zaslechl, že prý domek – samozřejmě pod cenou – prodáme a raději se odstěhujeme. Opak je pravdou. My jsme tady doma a chceme, aby to jako doma taky vypadalo. Zpívám si s mistrem: Míti zbraň se střelivem, skoncoval bych s přelivem,“ notuje si Radan na povzbuzení.

Kdy hořelo?
• Poprvé – únor 2015
• Podruhé – červen 2015
• Potřetí – květen 2016
• Počtvrté – září 2016



Přečtěte si
kiwi65
12. 9. 2016 • 20:08

Určitě to mají rozhoďnožky z kantýny dobře pojištěný,když jim to pojišťovna žere a platí tak co?

lambrika
12. 9. 2016 • 10:58

co dodat , křišťálově čisté podnikatelky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.