Okamura si otevřel restauraci: Steak za 4370 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Okamura si otevřel restauraci: Steak za 4370 korun!

Okamura  je všech chudých  noční můra!
Okamura je všech chudých noční můra! (Foto Aha! – Martin Sekanina)

Politika sype! Své o tom ví šéf hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura (44). Podle Reflexu si ještě coby předseda Úsvitu »odkláněl« měsíčně z partajní pokladny téměř milion. Teď si nejspíš za »úspory« otevřel unikátní restauraci v Praze.

V Praze si teď můžete dát japonskou specialitu yakiniku, což je grilované hovězí, přičemž prvotřídní maso se dováží přímo z Japonska. Metropole za to vděčí poslanci Tomio Okamurovi. „Bude to zcela originální koncept, který jste ještě nezažili,“ láká politik ve svém videu na internetu. Reporéry Aha! proto zajímalo, jak to v Okamurově podniku chodí. A že jste to nezažili, na to můžete vzít jed!

Jídlo vám nezabalí
V každém stolu je zabudován plynový gril, na němž si host maso upravuje tak, jak to vyhovuje právě jemu. Kvůli přípravě pokrmu je však třeba vyhradit si dostatek času a taky peněz! „Lidé sem chodí spíš na večeře a ve větším počtu, proto je nutné si místo rezervovat,“ řekl Aha! personál, který hosta vybaví zástěrkou či japonskými jídelními hůlkami.

Méně zkušené pak zasvětí, jak jimi správně jíst, případně i pomůže s obsluhou grilu. V době oběda tu bylo prázdno, večer tu prý ale »bývá k prasknutí«. S prosbou, aby vám jídlo zabalili s sebou, když už nemůžete, nepochodíte. „To neděláme,“ odsekla obsluha. Pak alespoň vysvětlila, že je to kvůli čerstvosti.

Steak za tisíce!
Že by si touhle restaurací kupoval Tomio voliče, vylučují ceny z jídelního lístku. Typický okamurovec si zřejmě nepošušňá na 220 gramech hovězího steaku za 4370 korun či 120 gramech vysokého roštěnce za 1780 korun bez přílohy. Kdo má hlouběji do kapsy, může si pochutnat na nejlevnějším jídle – 50 gramech listů salátu s česnekem a chili papričkou za 100 Kč. Spláchnutí velkou plzní přijde na 49 korun, což je v metropoli vcelku přijatelné.

Zhášení Úsvitu
S dokumenty, které dokazovaly, že Tomio Okamura, tehdy ještě předseda Úsvitu, údajně měsíčně fakturoval své partaji téměř milion korun, přišel začátkem roku 2014 týdeník Reflex. Za co to byly peníze? Mělo jít o »aktualizace www stránek, tvorbu marketingové strategie či třeba přípravu podkladů poslaneckého klubu«, tedy agendu, kterou každý jiný předseda politické partaje dělá zadarmo.

Blesk krátce nato zjistil, že i oblíbenost Okamury je draze vykoupena. Úsvit totiž proplatil 458 987 korun firmě PPClick s.r.o. za to, že mu sehnala fanoušky pro jeho facebookovou stránku. Okamura to tehdy potvrdil. „Všechny platby odsouhlasilo celé pětičlenné předsednictvo,“ uvedl. Členové předsednictva se tehdy hájili, že jim Okamura vyhrožoval likvidací hnutí.

Politici restauratéři
V pohostinství podnikali také expremiér Stanislav Gross (†46), někdejší sociálnědemokratický playboy, středočeský hejtman a nepravomocně odsouzený David Rath (50) nebo ministr financí Andrej Babiš (61, ANO).



Přečtěte si
mekanik
31. 7. 2016 • 17:04

br123-ty jsi debil

mnpv
31. 7. 2016 • 10:28

Když jsou lidi hloupí, dobře jim tak. Vždycky jsou potřeba dva, jeden chytrý a druhý blbý. V tom to případě budou spokojeni zřejmě oba.

dzery
31. 7. 2016 • 09:37

A takoví vyčuránci díky ovčanů si mastí kapsu.

mekanik
31. 7. 2016 • 06:37

pitomio to bych než.ral ani zadarmo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.