Násilí má Pavel Kapic (22) v krvi: Jeho otec spálil zaživa chlapa v kotli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Násilí má Pavel Kapic (22) v krvi: Jeho otec spálil zaživa chlapa v kotli!

Dcera hejtmana Iva měla s Pavlem K. holčičku Nelu.
Dcera hejtmana Iva měla s Pavlem K. holčičku Nelu. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Dvanáct let vězení. Takový trest vyměřil včera soud Pavlu Kapicovi (22), který letos v lednu v Bílině zabil nožem svou partnerku Ivu (†23), nevlastní dceru ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka (KSČM).

Dvojice se seznámila v roce 2011. Rodičům Ivy se jejich vztah nelíbil, Kapic neměl dobrou pověst, nepracoval, projevoval se násilnicky. V Bílině, kde žil, se vědělo i to, že je synem vraha. Jeho otec Robert (48) spáchal v roce 1998 se dvěma dalšími společníky nezvykle brutální vraždu. Muže, kterého chtěli oloupit, hodili zaživa v elektrárně v Ledvicích do kotle.

Není proto divu, že se rodina snažila Ivě její lásku rozmluvit, všechno bylo ale marné. Iva svého partnera omlouvala, i když ji napadal a bil. Hádky u nich byly na denním pořádku i poté, co se jim narodila dcera Nela (2,5). Holčičku proto dostala na základě předběžného opatření do péče hejtmanova rodina, což Kapic těžce nesl. Napadl kvůli tomu matku Ivy, troufl si i na hejtmana. Spory vygradovaly 2. ledna, kdy partnerku bodl kuchyňským nožem do stehna. Zasáhl tepnu, mladá žena vykrvácela. Záchranáře se pak Kapic pokoušel přesvědčit, že se zranila sama po pádu ze štaflí, na policii zase tvrdil, že po něm Iva nůž hodila a on ho jen odhodil zpátky. Tyto verze ale vyvrátili znalci. „Muselo mu být jasné, že takovýmto nožem lehká újma rozhodně nevznikne. Je to jeden z největších kuchyňských nožů, jaké jsou na trhu,“ uvedl předseda senátu Jiří Bednář, který mu navíc uložil povinnost zaplatit odškodné matce Ivy a jejich společné dcerce, každé po 240 000 korunách.
Stále se podivně usmíval
Soud jeho otřesný čin posuzoval jako těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. To, že by chtěl vraždit, se mu dokázat nepodařilo. Kapic  přijal rozsudek bez emocí, s podivným úsměvem, který měl na tváři po celou dobu líčení. Jediné pohnutí projevil, když soud přehrával jeho telefonát na záchranku. V tu chvíli sklonil hlavu až ke kolenům a snažil se zakrýt si tvář.



Přečtěte si
bobou
3. 8. 2016 • 11:31

Čemu se divíte? Vždyť máme D E M O K R A C I I !!! A co se tady od sametu děje, je sice do nebe volající, ale nikoho to zase tak moc nezajímá. A když se náhodou někdo najde, tak je velice brzy umlčen.

lalia
16. 7. 2016 • 13:33

Lidé se mezi sebou zabíjejí čím dál víc.Kam to až povede?Zkoumá to někdo,čím to je?Bude se proti tomu něco dělat.Nepotřebujem víc psychologů,psychiatrů.Školy berou málo,nemohou se na tato studia mladí dostat.Co víc se bude dělat vládo?Máme své problémy,které narůstají a věnujem se uprchlíkům atd.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.