Taxivrah půjde před soud! Co na to matka oběti? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Taxivrah půjde před soud! Co na to matka oběti?

Matka Daniela C. se ani po 2 letech se ztrátou syna nesmířila.
Matka Daniela C. se ani po 2 letech se ztrátou syna nesmířila. (Foto: ara)

„Nevím, jestli vydržím koukat vrahovi do obličeje,“ říká na zprávu, že by měl vrah tří pražských taxikářů zamířit konečně k soudu matka nejmladšího zastřeleného drožkaře Daniela C. (†25) Jitka Sabová. Policie ale stále identitu taxivraha přísně tají.

Zdroj Aha! potvrdil, že byl případ vražd Petra S. (†42), Daniela C. (†25) a Milana P. (†58) policií předán státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby. Žalobci však podle své mluvčí Štěpánky Zenklové nyní ke kauze nechtějí nic říct: „My to nadále nekomentujeme.“

O tom, kdo zabil jejich nejbližší, netuší nic ani příbuzní obětí. „Mám z toho, že míří k soudu na jednu stranu radost, ale zároveň mám strach, aby byl odsouzen. To záleží na soudci. Občas nevěřím, jaké případy jsou schopni smést ze stolu,“ vyjádřila své pocity matka zavražděného Daniela C. Jitka Sabová.
Rána v duši ze ztráty milovaného syna se nezacelila. I proto maminka řeší, zda půjde k soudu. „Nevím, jestli to vydržím psychicky, koukat vrahovi do obličeje. A navíc tam budou číst úplně všechno, jak probíhaly ty vraždy. Ale bylo by dobré, abych aspoň ten konec viděla. A doufám, že dopadne dobře, tedy doživotím,“ doufá Sabová. Podezřelého z vraždy ještě neviděla, jen se potkala během svého výslechu s jeho obhájcem. Projeví podle ní při prvním setkání s rodinou obětí údajný vrah nějaké emoce? „Nečekám lítost. Když dokázal tohle, tak to není člověk, ale bestie,“ dodala tvrdě. Životy ukončila pistole
Na začátku roku 2014 vyděsily tři vraždy v Praze všechny taxikáře. Nejdříve byl zabit v lednu Petr S. (†42), aby si pak v dubnu vrah počíhal během jedné noci na Daniela C. (†25) a Milana P. (†58). Všichni zemřeli kulkou a ve svém autě. V listopadu 2015 policie oznámila odhalení vraha, podle zdrojů Aha! byl už tehdy za mřížemi kvůli jiné trestné činnosti. Identitu dopadeného vyšetřovatelé tají.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.