Dostal 17 let za ubití pošťačky! 8 otazníků kolem její vraždy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dostal 17 let za ubití pošťačky! 8 otazníků kolem její vraždy!

Na této poště došlo k brutální vraždě pošťačky Radky.
Na této poště došlo k brutální vraždě pošťačky Radky. (Foto: ara)

Zabil pošťačku Radku (†39) ze Skřipova Martin Balhar (27)? Krajský soud ho za brutální vraždu poslal na 17 let do vězení. Vrchní soud mu trest o dva roky přitvrdil. Rodiče Martina požadují znovuotevření případu, tvrdí, že nad případem visí osm otázek...

Na dně sil se ocitli Eduard a Jiřina Balharovi. Nechápou, proč se Vrchní soud v Olomouci více nezabýval podivným případem vraždy ze Skřipova a za vraha uznal jejich syna. „Kdyby Martin nebyl v době vraždy doma u televize, tak se nenecháme fotit do novin, ale chodíme kanály. Odsoudili nevinného člověka a my za něj musíme bojovat,“ řekl otec Eduard.


Nic nezkoumali
Matka Jiřina doufala, že Vrchní soud navrhne doplnění některých důkazů. „Vlastně přečetli to, co se mluvilo u soudu v Ostravě. Jakýkoliv důkaz ve prospěch či v jasný neprospěch Martina nezazněl. Doufali jsme, že soud nechá alespoň doplnit či zpracovat posudek z biomechaniky. Bohužel se tak nestalo,“ uvedla Jiřina Balharová.

Kdo je vrahem
Podezřelých z vraždy bylo zprvu několik osob. Policie časem ustanovila jako hlavního pachatele Martina. „V jeho neprospěch hrála výpověď neúspěšně léčeného alkoholika a několik pachových stop nalezených na poště,“ říká Jiřina. Ty ale mohly být přeneseny samotnou pošťačkou, které měl Martin v den vraždy, dovézt složku s dokumenty ke zrušení účtu. Mělo tam být pachových stop více lidí. „Budeme psát ministrovi vnitra, ministrovi spravedlnosti, ombudsmance i na Generální inspekci bezpečnostních sborů. Chceme nové vyšetřování případu,“ dodala Balharová.
Co se stalo ve Skřipově
Poštovní úřednice Radka chystala 30. září 2013 měsíční uzávěrku. Za tenkou zdí dělící poštu od obecního úřadu zasedalo zastupitelstvo. Do pošty vstoupila osoba, vnikla za uzamčenou přepážku. Donutila Radku otevřít trezor a poté jí brutálně ubila neznámým předmětem. Krev byla naprosto všude. Stop ale minimum. Nikdo nic neslyšel ani neviděl.

Rodiče se stále ptají...
1. Kam zmizela vražedná zbraň?
2. Kdo odnesl klíče od pošty?
3. Kde skončilo uloupených 200 tisíc korun?
4. Proč Martin při brutální a zkratkovité vraždě nezanechal více stop?
5. Proč si Martin i nadále půjčoval peníze?
6. Proč byla u Balharů provedena domovní prohlídka až po 10 měsících od činu?
7. Kdo lákal Martina na setkání ke křížku? Neznámý člověk přinesl několik týdnů po vraždě Martinovi dopis a nutil k setkání u křížku v lese. Martin ho odevzdal policii. Co v něm přesně bylo, matka neví.
8. Kdo je tajemný člověk, kterého se poštovní úřednice Radka měla bát? Před smrtí se se strachem svěřovala rodině.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.