Dva žáci zemřeli pod lavinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dva žáci zemřeli pod lavinou!

Kvůli nezodpovědnosti učitele vyhasly dva mladé životy.
Kvůli nezodpovědnosti učitele vyhasly dva mladé životy. (Foto: EPA, Reuters, ara)

Je běžné, že se v Alpách z důvodu lavinového nebezpečí zavírají sjezdovky. Bohužel je ale normální i to, že se na ně milovníci adrenalinu stejně vydají. Že ale zákaz ignoroval i učitel se skupinou žáků, to nikomu hlava nebere. Ve středisku Les Deux Alps je zasypala lavina a dva tennageři pod sněhem zemřeli!

Rodiče a kamarádi mrtvých dětí si kladou jedinou otázku – proč?! Co mohlo učitele (47) z Lyonu vést k tomu, že 10 nejzdatnějších lyžařů z řad účastníků kurzu ve francouzských Alpách (hodinku jízdy od Grenoblu) vzal na černou sjezdovku jménem Bellecombe, která je od prosince pro veřejnost uzavřená?!


Jeho nezodpovědnost stála život dívku Thelmu (†16), která po zavalení lavinou zemřela okamžitě, chlapec Léo (†14) zraněním podlehl v nemocnici. Tři další studenti utrpěli zástavu srdce, zraněn byl i hazardující učitel. „On je to celkem cool chlapík a trošku rebel,“ popsal vedoucího zájezdu jeden z žáků Saint-Exupéryho lycea v Lyonu pro server 20 Minutes. Vjet na svah ve výšce 2800 m n. m. omylem nemohli, museli se vyhnout nataženým sítím... Masa sněhu v laviništi byla až 8 m vysoká. Mrtvý pod ní zůstal i jeden ukrajinský lyžař (†57), který ale nepatřil ke školnímu výcviku. S lavinovými sondami se je snažily nalézt a zachránit tři desítky členů horské služby.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.