Vrazi mordovali i o Vánocích: Účetní sebral miliony a ubodal šéfa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vrazi mordovali i o Vánocích: Účetní sebral miliony a ubodal šéfa

Obviněný ukazuje při rekonstrukci policistům, jak s tělem oběti nakládal.
Obviněný ukazuje při rekonstrukci policistům, jak s tělem oběti nakládal. (Foto Aha! – Jiří Nováček, Policie ČR)

Krvavé Vánoce zaměstnávaly kriminalisty v Čechách i na Moravě. Účetní z Trutnova vraždil kvůli milionům. Neznámý lupič v Ivančicích neváhal pro zisk zamordovat bezmocného staříka (†90). 

Krvavé Vánoce uspořádal v Trutnově externí účetní (46) svému klientovi (†59). Z firmy vysál několik milionů korun, a když měl část dluhu vrátit, svého šéfa brutálně ubodal. Podnikatel odešel 22. prosince na pracovní schůzku. Když se domů nevrátil ani na Štědrý večer, zavolali jeho blízcí kolem deváté hodiny večer policii. Už na Boží hod, necelých 24 hodin od vyhlášení pátrání, kriminalisté zadrželi a obvinili z vraždy jeho účetního. „Tělo oběti nalezli na zahradě domu, kde účetní bydlel. Mrtvý měl na těle 30 bodnořezných ran,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.


Obviněný nejprve zapíral, pak ale policii popsal, jak se vše odehrálo. Muži se pohádali a účetní na podnikatele zaútočil nožem. „Tělo zabalil a snažil se ho naložit do vozu WV Sharan, který patřil oběti. To se mu ale nepodařilo a mrtvého tedy zatáhl zpět na zahradu u domu, kde ho ukryl. Kolem šlo totiž několik lidí a on se bál, že mu někdo nabídne pomoc,“ popsala mluvčí. Po činu se zbavil nejen vražedné zbraně, ale i dalších věci oběti zahodil do řeky Úpy. Motivem činu byl nejspíš spor o peníze. Účetní podvodně z firmy vylákal miliony korun. V kritický den měli jet společně do Hradce Králové vyzvednout do banky peníze a částečně dluh uhradit. Obviněnému hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Autor:  vet,jn

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.