NASA odtajnila 8400 unikátních snímků z misí Apolla: Tak přistávali na Měsíci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

NASA odtajnila 8400 unikátních snímků z misí Apolla: Tak přistávali na Měsíci!

Autory unikátních snímků jsou přímo kosmonauti, kteří se misí Apollo 7 až 17 zúčastnili.
Autory unikátních snímků jsou přímo kosmonauti, kteří se misí Apollo 7 až 17 zúčastnili. (Foto Project Apollo Archive/Flickr.com)

Tak takhle jste Měsíc ještě neviděli! Národní úřad pro letectví a kosmonautiku (NASA) odtajnil unikátní snímky z přistání na Měsíci. A že je na co se dívat – fotek z misí Apollo je rovnou 8400! A všechny ve vysokém rozlišení!

Autory unikátních snímků jsou přímo kosmonauti, kteří se misí Apollo 7 až 17 zúčastnili. K Měsíci totiž letěli vybaveni fotoaparáty Hasselblad, a tak mohli svůj jedinečný výlet zdokumentovat. I přesto, že internet je plný nejrůznějších historických snímků, nová sbírka zachycující cestu na Měsíc a zpátky je jedním slovem strhující!


Vše si navíc můžete prohlédnout do nejmenších detailů, což zřejmě uvítají i milovníci konspiračních teorií. Ti už desítky let tvrdí, že NASA na Měsíci nikdy nepřistála a všechny fotila a natočila v ateliérech...  Za rozsáhlou galerii, jež obsahuje i dosud nepublikovatelné fotografie, vděčí milovníci vesmíru kolektivu dobrovolníků. Ti totiž pod vedením Kippa Teague všechny snímky naskenovali z původních materiálů. Začali s tím v roce 1999...

Kde fotky najdete?
Stačí si na Flickru najít Project Apollo Archive. Tam už jsou snímky uloženy do alb dle konkrétních misí. NASA dala fotografie k dispozici k volnému užití, to znamená, že si je zájemci mohou stáhnout a libovolně použít:
www.flickr.com/photos/projectapolloarchive



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.