Guláš bez masa? Jde to, třeba z hlívy ústřičné podle Boženy Peřinové!
Milujete guláš, ale nemusíte maso? Tak jej zkuste připravit z hlívy ústřičné!
POTŘEBUJETE:
200 g hlívy ústřičné
2 brambory
2 lžíce sádla
1 cibuli
2 lžičky mleté sladké papriky
500 ml kuřecího vývaru
¼ lžičky drceného kmínu
sůl
houbové koření
1 červenou papriku
2 stroužky česneku
2 lžičky rajského protlaku
2 lžičky hladké mouky
JAK NA TO:
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, jakmile začne červenat, přidáme omytou a na kousky nakrájenou hlívu a chvíli promícháme. Přidáme mletou sladkou papriku, zamícháme a hned podlijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl, houbové koření, na proužky nakrájenou papriku, protlak, oloupané a nakrájené brambory, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a rozmícháme mouku v trošce vody a nalijeme ji do guláše, provaříme, až zhoustne. Podáváme s pečivem nebo knedlíky.