Zdenka Procházková (89) o intimnostech s manželem: Höger mě chytil a... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zdenka Procházková (89) o intimnostech s manželem: Höger mě chytil a...

Fotografie
Fotografie (internal)

Sice byla jeho studentkou, ale i tak o sedmnáct let mladší ženu pojal Karel Höger (†67) za svou první manželku. A jestli je něco takového vnímáno v dnešní době citlivě, tak před sedmdesáti lety to bylo ještě mnohem skandálnější. Proto svůj vztah dvojice dlouho tajila. Jak to mezi nimi začalo a co manžele nakonec rozdělilo?

Zdena Procházková patří k těm šťastným, kteří ve svých letech hýří vitalitou, myslí pozitivně a nemají problém moudře promlouvat na různá témata. A protože byla jako herečka známější spíše v zahraničí, u nás si ji, přes řadu filmových rolí spojujeme především s osobností hvězdného Karla Högera, po jehož boku prožila krásné i těžší okamžiky. Dvojice spolu často vystupovala v divadle a nemohlo to dopadnout jinak než láskou. Impuls k intimnímu sblížení dal paradoxně slavný režisér při natáčení filmu Mrtvý mezi živými.


"Měli jsme tam scénu, kde se spolu líbáme. Nejdřív jsme si dávali jenom takové pusinky, ale pan režisér Zeman se ozval: ,Prosím vás, to má být milostná scéna, tak jednou doopravdy!´  A ten Höger mě chytil a...," nechává herečka větu nedokončenou v rozhovoru pro časopis Sedmička a dodává: "Já jsem byla do Karla moc zamilovaná, vážila jsem si ho a obdivovala. Do dnešního dne pro mne zůstal mužem mého života. Dlouhý čas naše soužití nemělo chybu."

Ale nakonec se mráček objevil a stal se z něho mrak. "Tenkrát, to ještě nebyla televize, na něj čekávaly po každém představení u zadního vchodu do Národního divadla ve frontě slečny, co chtěly podpis, fotografii, a pokud možno, ještě něco navíc. A Karel, který byl jako každý mužský ješitný, tomu zájmu někdy neodolal, a tak nám to začalo trošku haprovat." Scény ale paní Procházková Högerovi nedělala, spíše byla velmi smutná a zklamaná. I po rozvodu však spolu dvojice často hrávala a bývalí manželé vycházeli dobře.

Přečtěte si
Alva
8. 1. 2021 • 10:48

Mám u úctu, ale to snad ne, Simonová také, dámy, mladí nemají práci, užijte si penze a hodně zdraví přeji.

mandat
13. 7. 2015 • 10:55

Osobne jsem se s nim setkal, kdyz hral svuj posledni film.Dokonce mame ve stejny den narozeniny.

soltero1
12. 7. 2015 • 21:17

Netlachej hloupe. Osobne si ho pravdepodobne vubec neznal(a) a informace o Hogerovi ziskavas snad jen z blesku... to je dost malo na to, delat o nem jakekoliv zavery.

mandat
12. 7. 2015 • 16:22

Karel Höger byl Blizenec, tedy zaletnik prvni tridy.Byl to vynikajici herec,jako clovek nestal za nic.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.