David Rath po zvláštní nehodě: Výčet jeho zranění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

David Rath po zvláštní nehodě: Výčet jeho zranění!

Cyklista David Rath tentokrát sako neoblékl, k soudu nedorazil
Cyklista David Rath tentokrát sako neoblékl, k soudu nedorazil (Foto Aha! – L. Křivan, Z. Pecák)

Osudnou se bývalému hejtmanovi Davidu Rathovi (49) stala nedělní jízda na kole. Spadl z něj na cyklostezce, na kterou jeho úřad přihrál dotace a hodně se pomlátil. Navíc ho odvezli do kladenské nemocnice, kde se za jeho panování utopilo pěkných pár milionů...

„Včera odpoledne jsme zaznamenali případ padesátiletého muže, který jel na kole. Cestou se mu udělalo slabo a spadl,“ řekla policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová. A že to musel být pořádný karambol, potvrdil v SMS Aha! Rath osobně: „Od včerejška jsem v nemocnici a zatím mi není dobře. Byl jsem v bezvědomí, mám otřes mozku a kontuze (zhmoždění, pozn. red.) kolene, ramene, páteře… Mám zatím ortézy a infuze. Až se to zlepší, dám vědět, díky za pochopení,“ napsal.

Advokát nevěděl nic
Rathův advokát Adam Černý ještě včera ráno u soudu nevěděl, co s jeho klientem obžalovaným z korupce a poškozování Evropské unie je. Prý mu jen napsal, že je v nemocnici. To rozčílilo státního zástupce Petra Jiráta. „Už se to stalo podruhé, co pan obžalovaný těsně před zahájením líčení nepřišel,“ prohlásil a požádal soud, aby obvolal všechny nemocnice v Praze a okolí. Soudce Robert Pacovský jednání přerušil a požádal obhájce, aby zjistil, co se stalo a zda klient hodlá dorazit příští den.
Černý se následně Rathovi dovolal, ale dodal, že komunikace s ním byla velmi obtížná, protože byl pod prášky.

„Soud ověřil informace poskytnuté obhájcem obžalovaného. Bylo zjištěno, že obžalovaný je skutečně hospitalizován. Jeho aktuální zdravotní stav a předpokládanou délku hospitalizace soud zjišťuje,“ sdělila Aha! mluvčí soudu Zuzana Steinerová. Podle informací Aha! byl Rath hospitalizován v Oblastní nemocnici Kladno. Ve středu by měl Rathův advokát soudu oznámit, zda jeho klient souhlasí s konáním řízení bez své přítomnosti.

Tak tuhle cyklostezku Rath pomáhal budovat, tehdy ještě nevěděl, k čemu bude dobrá.

Autor:  Milan Kolář

Přečtěte si
jity
29. 4. 2015 • 20:11

Ráth je možná mazanej, ale ten dědek Jirát je agresivní blb a nenávist mu čiší z ksichtu. Dokonce už i vyhrožuje páprda.

cukrenka
28. 4. 2015 • 19:43

Když soudy chtějí, tak umí být aktivní, jen škoda že tomu tak vždy není. Bohužel. Kauza Rath je pro mně zajímavá, ale

mekanik
28. 4. 2015 • 10:38

dráth je mazanej jak vdolek

6010
28. 4. 2015 • 09:49

On jim dával na frak, aby odvedl pozornost od svých aktivit.Zloděj křičel "chyťte zloděje".

6010
28. 4. 2015 • 09:47

Rath je již trapný.Stejně ho kriminál nemine, tak proč to pořád odkládá?To si myslí, že se stane nějaký zázrak? Nebo očekává konec světa, tak si to chce ještě na svobodě užít?Ty jeho nemoci či úrazy jsou stejně podvod.Doktorům se divím, že s ním ten podvod sdílejí.Není to také trestné?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.