Žaloba na bývalého ředitele gymnázia: Zneužil šest sboristek?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Žaloba na bývalého ředitele gymnázia: Zneužil šest sboristek?!

František P. čelí obžalobě z pohlavního zneužívání.
František P. čelí obžalobě z pohlavního zneužívání. (Foto: Jiří Nováček)

Z pohlavního zneužívání a ohrožení mravní výchovy se u brněnského soudu zodpovídá bývalý spoluvlastník prestižního soukromého gymnázia v Brně František P. (54).

Nositeli Ceny Jihomoravského kraje za práci s mládeží z roku 2013 hrozí až osm let za mřížemi! Sbormistr světoznámého tělesa Scholastici Musici sedí už rok ve vazbě. Svědčí proti němu šest sboristek.

Mezi lety 2010 – 2013 prý některé z nich o samotě nebo po koncertech osahával, další v kabinetu hostil kořalkou. Jednu z žákyň měl vzít i do lesa na posed, svléknout ji a osahávat. „Pak si před ni stoupl a řekl – teď ty. Když se rozbrečela, už nic nebylo. Pak ji odvezl domů,“ tvrdila u soudu dívka, které se svěřila kamarádka.

Včera ovšem u soudu vypovídaly svědkyně v jeho prospěch. I podle výchovné poradkyně Ivany G., která včera také svědčila, může jít o vyřizování účtů části učitelského sboru. „Ne všichni rozdýchali jeho často emotivní a neortodoxní kritiku práce,“ řekla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.