Rodina se ujala opuštěného mláděte flétňáka: Jak se jim odvděčil? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rodina se ujala opuštěného mláděte flétňáka: Jak se jim odvděčil?

„Tady jsi zapomněl drobeček!“
„Tady jsi zapomněl drobeček!“ (Foto Instagram)

Pejsek? Kočička? Králíček? Nuda, to má doma leckdo. Rodina Bloomových z australského Newportu doma chová nebezpečného flétňáka! Tedy asi 40 cm dlouhého ptáka, který je zvyklý hájit své teritorium všemi prostředky včetně zákeřných útoků zezadu!

Do života pětičlenné rodiny samička doslova spadla z nebe. Asi třítýdenní mládě našel Noah (11) před dvěma lety bezvládně ležet pod stromem a přinesl je domů. Spolu s rodiči a bratry z běžně agresivního flétňáka vychovali domácího mazlíčka – nejenže s nimi stoluje, dokonce pomáhá dětem čistit si zuby!

Samička, která podle černo-bílého zbarvení dostala jméno Penguin (Tučňák), se bez mrknutí oka nechá vzít do dlaně či hladit. Po postelích se válí jako zkušený lenoch, svým páníčkům s oblibou sedává na hlavách – odtamtud je přece nejlepší výhled. Zavřenou doma ji samozřejmě nedrží, pravidelně vylétá kontrolovat, co se děje venku. Na večeři je ale vždycky včas doma...



Autor:  kat

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.