Česko postupně ochromuje ledovka! Zítra se přidá silné sněžení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Česko postupně ochromuje ledovka! Zítra se přidá silné sněžení

Po dešti silnice rychle namrzají. Zítra se má přidat sněžení.
Po dešti silnice rychle namrzají. Zítra se má přidat sněžení. (Eret Petr )

Od dnešního večera do sobotního rána se na celém území republiky může místy tvořit náledí nebo zmrazky. Od sobotního odpoledne má postupně začít sněžit, na jihu a jihozápadě Čech vydatně. Kvůli sněžení a sílícímu větru se mohou ve vyšších polohách vytvářet sněhové jazyky, upozornil v aktuální výstraze Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Do nedělního rána má napadnout většinou od jednoho do sedmi centimetrů sněhu, na jihu a jihozápadě Čech deset až 15 centimetrů a na Šumavě kolem 20 centimetrů nového sněhu. Výstraha na novou sněhovou pokrývku s nízkým stupněm nebezpečí platí pro kraje Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský, a to od sobotního odpoledne do nedělního rána.

Upozornění na vytváření náledí se týká celé republiky od dnešního večera do sobotního rána. Opatrní musí být řidiči i chodci. Motoristé by neměli zapomínat na zimní výbavu a při cestách do hor ani na zimní řetězy, nezbytností jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Lidé, kteří tráví první dny nového roku na horách, by se měli řídit pokyny Horské služby.

Přečtěte si
vlnenaponozka
2. 1. 2015 • 17:20

kdyby to byla jenom ta ledovak, co nás ochromuje. Ptejme se Poláka, jak to tam dělají? Pro neskorumpované PF 2015, a ostatní ať si udělají bouli na čele.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.