Irena (43) s postiženým synem Tomášem (20): 9000 Kč od elastického muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Irena (43) s postiženým synem Tomášem (20): 9000 Kč od elastického muže

Bob Divílek potěšil rodinu dárkem v hodnotě devět tisíc, jde o příspěvek na léčebný ozdravný pobyt u moře.
Bob Divílek potěšil rodinu dárkem v hodnotě devět tisíc, jde o příspěvek na léčebný ozdravný pobyt u moře. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Aha! zveřejnilo smutný příběh samoživitelky Ireny Horehleďové (43) z Bílovic na Uherskohradišťsku. Pečuje o postiženého syna (20) a podlomilo se jí zdraví. Na léčebný pobyt však nemá. Jako první se jí rozhodl pomoci Bob Divílek (70) ze Zlína.

Bývalý kulturista je »elastický muž«. V tomto věku šokuje diváky tím, že se poskládá do krabice 40 x 53 x 58 cm. „Přečetl jsem si článek a hned jsem se rozhodl. Za vystoupení jsem letos nechtěl honoráře. Nechal jsem je střádat agenturou Radost Karla Rubáče s tím, že je věnuji na charitu,“ vysvětlil. Do Bílovic se hned s redaktorkou Aha! vypravil a přivezl devět tisíc. „To je neskutečný vánoční dárek. Moc děkujeme,“ řekla dojatě paní Irena. Léčebný pobyt u moře je pro rodinu moc důležitý, ale finančně nedosažitelný. „Splácím hypotéku, protože jsem kvůli Tomáškovi musela nechat postavit bezbariérový domek,“ konstatovala.

Bob Divílek potěšil rodinu dárkem v hodnotě devět tisíc, jde o příspěvek na léčebný ozdravný pobyt u moře.

Neurochirurg: Lázně, nebo operace
Irena má problémy s páteří, podle neurochirurga musí do lázní, nebo bude muset na operaci. Tam ale nemůže, není, kdo by se postaral o postiženého Toma a Elišku (12). Jejich táta o ně nejeví zájem. Jedinou možností je moře, kam by mohli jet všichni. Navíc mají všichni i astma a Tomášovi trpícímu spastickou kvadruparézou moře uleví od svalových křečí. „Péče, kterou paní Irena dětem dává, to je obrovská oběť. Vždyť ona věnuje synovi veškerý čas. Neví, co je to kultura, sport. Nikam nemůže. To si zdravý člověk vůbec neuvědomí. Stát by takové rodině měl zařídit alespoň měsíční lázeňskou léčbu za rok. Kdyby byl chlapec v ústavu, stálo by ho to mnohem víc,“ reagoval Bob Divílek.
Bývalý kulturista je v sedmdesáti stále jako z gumy.

Můžete pomoci?
Není vám osud paní Ireny lhostejný? Můžete přispět na účet: 5564100237/0100.

Autor: 

Přečtěte si
beladona
31. 12. 2014 • 01:11

AHA, to jste popletli, nebo není pravda, co ta samoživitelka říká.Pokud má nález na páteři takový, že je na operaci, pak lázně nepomůžou.Nepomůže ani moře, kam by se jí nejspíš chtělo a kam se mnozí nedostanou a to nemusí mít postiženého syna. Kromě toho je plno lidí, kteří nemají ani ten domek, který si mimochodem stavět nemusela a hypošku mít nemusela a tak by do lázní ušetřila.Obec by jí byla nápomocna úpravou bytu a svaz invalidů by pomohl taky. Ta paní prostě chce do lázní a nejspíš i k moři.

ochcallis
30. 12. 2014 • 14:19

V demokracii se jeden tělesně postižený musí skládat na druhého

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.