Jak tohle zvládá?! Vychovává 7 nemocných dětí, manžel spáchal sebevraždu a zanechal jí dluhy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jak tohle zvládá?! Vychovává 7 nemocných dětí, manžel spáchal sebevraždu a zanechal jí dluhy!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ta žena musí být svatá! Její manžel spáchal sebevraždu a nechal jí 30 milionů dluhů. Ona vychovává sedm těžce postižených dětí. I přes pohromy, které postihly její život, se však Vikie Shanks (56) neustále směje a srší optimismem.

Všech šest jejích dcer i jediný syn jsou nemocní. Všechny děti jsou autistické kromě Kacie, která je ale zase dyslektička. Aby toho nebylo málo, Osborn a Pippa trpí navíc i mozkovou obrnou. Největší problémy byly s Nikitou, která mívala divoké záchvaty, po kterých končila v nemocnici.

Na všechny je Vikie Shansová navíc už sedm let sama. Její muž Paul (†51) dělal, co mohl, ale nasekal velké dluhy a spáchal sebevraždu. V lese za Warwickshirem, v jednom z nejzapadlejších koutů Anglie, si podřezal žíly.
Všichni sousedi si mysleli, že se vdova s tolika dětmi na krku musí zhroutit, ale nakonec všichni zůstali zírat s otevřenou pusou. Vikie se chopila všech povinností a zvládá je s bravurou sobě vlastní. K tomu všemu ještě přidává věčný optimistický úsměv.

2010634:gallery:true:true

„Já nejsem z těch, kdo přijímají porážky,“ říká o sobě. „Ze začátku to ale vůbec nebylo jednoduché. Několikrát jsem dokonce v úplné krizi vyběhla ven za barák do polí, tam jsem si klekla na kolena a řvala. Ale potom jsem si zvykla řešit jeden problém za druhým. A k tomu přidávat úsměv. S ním jde totiž všechno líp.“

Slovníček pojmů
Dyslexie je vývojová porucha čtení, buď vrozená nebo získaná poškozením mozku.

Autismus je vývojové duševní postižení projevující se stálými opakujícími se vzorci chování a narušenými komunikačními schopnostmi.

Mozková obrna je porucha vývoje motorických oblastí mozku ovlivňující pohyb, rovnováhu a manuální zručnost.

Přečtěte si
anezat
13. 4. 2015 • 12:46

daida
21. 6. 2014 • 12:36

Ano autismus je dnes velmi populární diagnoza a rozdává se na počkání. Před pár lety to byla hyperaktivita apod. V podstatě to je jen omlouvání nevychovaných a nezvladatelných dětiček. Takže v závěru 30 mil. dluhu nezaplatíme není z čeho a žít budeme z diagnóz, však on to sociální systém unese.

irenakasanova
20. 6. 2014 • 11:27

No velmi pochybuji o pravdivosti tohoto clanku.... Je skoro nemozne, aby se autisticke deti takto fotili a jeste k tomu s usmevem na rtech Deti s autismeme se obecne smeji velmi malo a to aby se smaly na povel s vsechny pohromade kvuli fotografii je proste kravina!!!! Velka!!

aronak
20. 6. 2014 • 10:44

Pokud se jim narodilo postižené dítě, tak je s podivem, že si jich pak ještě udělali 6. Neznám jejich systém soc. dávek, ale u nás by jistě na soc. dávky dosáhli. Je fajn, že ač jsou zdrav. postižení (ze snímku bych to nepoznala), tak jsou dobře naladěni.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.