Tajemný zabedněný pokoj v domě hrůzy: Tady rodiče Marii roky věznili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Tajemný zabedněný pokoj v domě hrůzy: Tady rodiče Marii roky věznili!

Nenápadný domek skrýval zabedněný pokoj izolovaný před světem.
Nenápadný domek skrýval zabedněný pokoj izolovaný před světem. (pro Aha! – Petr Podroužek)

Místnost v patře domku s oknem se zalepenými skly, aby nebylo vidět dovnitř ani ven. To je místo, kde rodina z Milonic u Vyškova na Brněnsku dlouhých 15 let ukrývala dcerku Marušku (32). Venku ji sousedé naposledy viděli, když jí bylo 17 let. Od té doby obývala zřejmě jen jedinou místnost, z níž nesměla ani na krok...

Když na počátku června zaslechli sousedé z domu šílený křik, zavolali policii. A hrozivé tajemství »utemovaného« pokoje bylo prozrazeno. V uzamčené místnosti našli bledou Marušku, o níž rodiče nejprve po vsi vyprávěli, že se odstěhovala na Slovensko a následně do Kanady.

Mladá žena skončila na psychiatrii, rodiče v cele. „Všechny je policisti odvezli. Matku Marii a tátu Zdeňka v poutech. Za jeden a půl dne se sousedi vrátili. Říká se, že byli 30 hodin drženi v cele,“ prozrazuje jedna ze sousedek. Nejmladší syn, devítiletý Patrik čeká, co bude dál, v dětském domově.

„Nerada bych se k tomu už jakkoliv vyjadřovala, snad jen, že rozhodnuto bylo tak, jak bylo rozhodnuto,“ odpověděla včera Aha! sestra Marušky Eva (25) na otázku, zda si malého brášku nevezme do své péče, aby nemusel pobývat v cizím prostředí.

Eva se od rodiny odstřihla hned, jak dovršila plnoletost a nechce s ní být moc spojována. „Rodiče se často hádali, proto jsem se odstěhovala,“ vysvětlila. Co se odehrávalo v místnosti se zatemněným oknem, říct nechtěla. „K čemu mohlo v domě docházet, vám neřeknu, nechci sestře ublížit,“ uvedla. Pouze potvrdila, že Maruška byla ve čtvrtek převezena z vyškovské nemocnice do brněnské psychiatrické léčebny v Černovicích.

V jakém je stavu, nechtějí prozradit lékaři ani policisté. „Bohužel vám nemohu nic říct, jsem vázán mlčenlivostí,“ sdělil Aha! Marek Radimský, ředitel léčebny. „Věc je ve stadiu prověřování, nikdo nebyl zatím obviněn. Nic nového sdělovat nebudeme,“ okomentovala podobně případ i mluvčí vyškovské policie Iva Šebková.

Proč ji týrali?

Jednou z verzí je, že Maruška v sedmnácti letech dodělala učňák a chtěla pokračovat na střední škole. V té době ale zároveň otěhotněla. Pak už ji nikdo po dlouhých 15 let neviděl. Co se ale stalo s údajným miminkem? To nikdo neví! Vydá snad dům hrůzy další děsivé tajemství?



Přečtěte si
rejpal3
21. 7. 2012 • 20:39

Myslím, že v poutech měla skončit také Eva. Ať už se v domě dělo cokoliv, nepochybně to vyžadovalo něčí zásah a nějaké řešení. Měla tam sestru, musela vědět, že něco není v pořádku a neudělala nic?! Divné... Překvapuje mne také, jak je v zemi zvědavců, udavačů a drben možné tak dlouho nerozluštit "záhadu zatemněného pokoje".

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.