Show, která láme rekordy návštěvnosti - Dinosauři řádí v Praze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Show, která láme rekordy návštěvnosti - Dinosauři řádí v Praze!

Fotografie
Fotografie (internal)

Pravěcí ještěři vládli Zemi přes 200 milionů let. Teď slaví triumfální návrat. Dobývají svět a konečně dorazili i do Česka. Monstrózní show nazvanou Putování s dinosaury můžete vidět v pražské O2 areně dnes a zítra. Za vstupenky dáte od 650 do 800 Kč.

Nápad »oživit« dinosaury pochází z Austrálie, kde byla show poprvé uvedena v lednu 2007 v Sydney. Ještěři se svým tvůrcům vyplatí. Na vstupném bylo zatím utrženo přes 90 milionů dolarů a program zhlédly více než dva miliony lidí.

Dinománie
Dinosauři lámou rekordy nejen ve světě, ale už i v Česku. Prodáno bylo více než 60 tisíc lístků, a to je vůbec největší počet na reprízovanou akci v dějinách O2 areny. Rekord zatím držela ledová show Holiday on Ice, na kterou v únoru 2008 přišlo téměř 46 tisíc lidí.

Kliknutím zvětšete

Dinooči
Stvořit reálné dinosauří oko je hotová alchymie. Jako inspirace pro jejich jantarovou barvu sloužil návrhářům zlatý obal od čokoládových bonbonů. Mají jiskru a hloubku, pohybují se.

Kliknutím zvětšete

Dinokůže
Tam, kde má dinosaurus svaly, se pod latexovou kůží ukrývají kuličky z tepelně izolačního vlhčeného betonu Styroporu. Při pohybu se natahují nebo smršťují.

Kliknutím zvětšete

Dinoloutkáři
Loutkáři používají k rozhýbání obřích dinosaurů jejich miniaturní kopie. Loutkař ovládá miniverzi ještěra, její pohyby snímá počítač a jednotlivé pokyny jsou pomocí rádiového signálu přenášeny k hydraulickým systémům obřích dinosaurů.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.