Karel Gott před dnešním finále Česko Slovenské SuperStar říká: Ty písně jsem nevybíral já! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Karel Gott před dnešním finále Česko Slovenské SuperStar říká: Ty písně jsem nevybíral já!

Karel Gott (uprostřed) s finalisty SuperStar v Pálffyho paláci v Praze, kde s nimi tento týden povečeřel.
Karel Gott (uprostřed) s finalisty SuperStar v Pálffyho paláci v Praze, kde s nimi tento týden povečeřel. (Aha! – David Kundrát, Karel Kopáč, Dalibor Puchta)

Tak tomu se říká podraz! Na dnešním pátém finále Česko Slovenské Super Star zazní písně popové legendy Karla Gotta (70). Jenže songy, v rozporu s upoutávkou, Mistr vůbec nevybíral! „Pouze jsem dal zpěvákům rady, jak na to,“ zdůraznil pro Nedělní Aha! Goťák, který odjede do Bratislavy dnes dopoledne.

´

Karel Gott se sešel se šesticí finalistů Česko Slovenské SuperStar (3 Češi a 3 Slováci) tento týden v úterý v Praze. V den 20 let od sametové revoluce s nimi krátce povečeřel v Pálffyho paláci. „Dramaturgie pořadu mi dala poslechnout, jak zpívají mé písně. Dal jsem každému nějakou radu... Songy jsem ale nevybíral já, nevím, podle jakého klíče jim je tvůrci pořadu přiřadili,“ řekl nám před odjezdem do Bratislavy Gott. „Je těžké teď něco říkat, to se musí vidět, jak to zvládnou, pak bude čas na hodnocení,“ dodal Mistr, který se netají tím, že fandí Martinu Chodúrovi (19) i Janu Bendigovi (15). Tedy hned dvěma Čechům naráz. „V jednom z vysílání mě zaujalo, když Martin Chodúr zpíval Michaela Jacksona, přitom jsem slyšel trochu Toma Jonese a ještě přidal kus sebe,“ prozradil Karel. „Myslím, že by jim slušel společný duet,“ znělo mezi tím v týdnu po Gottově koncertu v Karlových Varech, kterého se Nedělní Aha! také zúčastnilo. „Důležité jsou písně, potřebujete autory,“ řekl k případnému společnému duetu Slavík. A jak hodnotí svého druhého favorita – Jana Bendiga? „Když jsem při jeho nedávném zpěvu Stand by me zavřel oči, slyšel jsem barevného zpěváka, barevného amerického zpěváka,“ zhodnotil showmana Honzu Goťák.

Co dnes večer budou zpívat?

Jan Bendig (ČR)
Píseň: Ukážu ti cestu rájem (v originále Crying In The Chapel)
Rok vydání: 1965
Co na to Gott: „Jan je showman a dá určitě do písně kus sebe. Nevím, co poradit... Snad ať to moc nepřehání!“

Martin Chodúr (ČR)
Píseň: Oči má sněhem zaváté
Rok vydání: 1963
Co na to Gott: „Tuhle píseň mu podle mě vybrali dobře. Jeho silný hlas se k ní hodí. Rád bych upozornil na zrádné spodní a vysoké tóny!“

Karel Gott (ČR) a Dara Rolins (SR)
Píseň: Zvonky štěstí – nová verze
Rok vydání: 2009
Co na to Aha!: „Dejte to živě, ze záznamu to slyšet nechceme!“

Monika Bagárová (ČR)
Píseň: Už z hor zní zvon (v originále Amazing Grace)
Rok vydání: 1973
Co na to Gott: „Není to jednoduchá píseň... Chce to zvolit správnou techniku zpěvu!“

Dominika Stará (SR)
Píseň: Lásko má (v originále Unchained melody z filmu Duch)
Rok vydání: 1984
Co na to Gott: „Silně emotivní píseň plná vysokých tónů.... Chce to cit a zároveň emoce. Věřím, že to zvládne!“

Denis Lacho (SR)
Píseň: Včelka Mája(v německém originále Biene Maja)
Rok vydání: 1984 (v ČR)
Co na to Gott: „Od prvního tónu to chce zpívat s úsměvem! Je to hravá píseň...“

Miro Šmajda (SR)
Píseň: C´est la vie
Rok vydání: 1980
Co na to Gott: „Tuhle píseň zvládne i rocker, třeba Aleš Brichta. Tak uvidíme... Důležité je soustředit se na hudební přechody!“

O Karla se postará Olda

Karla Gotta poveze z Prahy na páté finále SuperStar jeho osobní řidič Olda Havránek (71), který se stal v poslední době i jeho asistentem. Nosí mu podpis karty a fixy, hlídá mu kabát a stará se v době jeho přítomnosti na pódiu o jeho mobilní telefon. Podle našich informací vyrazí oba do Bratislavy Karlovým luxusním černým mercedesem. Mistr se pak ihned po přenosu vrátí ze slovenské metropole domů. Po hotelích spí v poslední době velmi nerad!

Duet s Darou z playbacku?

Dnešní večer bude v SuperStar věnován nejen písním Karla Gotta, ale také zpěvákovi samotnému. Na závěr přímého přenosu z bratislavské Incheba areny si totiž Mistr zazpívá s porotkyní Darou Rolins (36) – a to novou verzi jejich slavného hitu z 80. let Zvonky štěstí. Podle informací Nedělního Aha! má jít píseň z playbacku. Živá kapela bude doprovázet pouze finalisty. To, jestli půjde skutečně o playback, poznáte snadno. Karlovi totiž moc nejdou!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.