Televizní kuchaři Jiří Babica a Zdeněk Pohlreich - Ta válka pokračuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Televizní kuchaři Jiří Babica a Zdeněk Pohlreich - Ta válka pokračuje!

„Proboha, sypeš to tam jak Babica!“ - Zdeněk Pohlreich (vlevo) si neodpustil jízlivou poznámku, když viděl, jak Jiří Jelínek ve své restauraci kmínuje chléb.
„Proboha, sypeš to tam jak Babica!“ - Zdeněk Pohlreich (vlevo) si neodpustil jízlivou poznámku, když viděl, jak Jiří Jelínek ve své restauraci kmínuje chléb. (Aha! – TV Prima)

Myslete si o nich, co chcete. Jisté ale je, že ti dva se nikdy rádi mít nebudou. Jiří Babica (48) a Zdeněk Pohlreich (52), dva kuchaři z televizních reality show si ani po roce nemohou přijít na jméno. A jak je příležitost, hned si do sebe rýpnou. Důkazem budiž poslední díl Ano, šéfe!, který v úterý odvysílala televize Prima.

Kuchyně třebíčské restaurace U dubu. Šéf restaurace Jiří Jelínek ukazuje Zdeňku Pohlreichovi, že by se upadající úroveň podniku dala vylepšit pečením domácího chleba. Zadělá kvásek, zapomene ho však osolit. O co víc chybí sůl, o to víc ale těsto posype kmínem. A v tu chvíli Pohlreich vyštěkne: „Proboha, sypeš to tam jak Babica!“ křičí a drží se hrůzou za hlavu.

Trefa do černého, fór zabral! Směje se majitel restaurace i kameraman.

Je to už téměř rok, co na sebe tihle dva pálí jedovaté šípy vždy, když je příležitost. Pohlreich, propagátor vysoké gastronomie, Babicu jako kuchaře neuznává. Podivuje se, jaké suroviny a v jakém množství dokáže smíchat do sebe. I třeba to, že k vaření používá kečup. „Ničí chuťové buňky českému národu,“ řekl o něm. „Nechápu, jak prodavač lyží může učit vařit.“

Babica si za svými recepty stojí. Podporu samozřejmě našel i ve svojí manželce Erice. Ta nedávno v rozhovoru pro Magazín MfDnes řekla: „Ty jedovaté reakce mě vytočily. V Česku existuje skupinka lidí přesvědčených, že mluvit do televize o jídle mají právo jen oni. Zakládají si samozřejmě na vysoké kuchyni, ale i o kuchyni všedního dne má podle nich nárok mluvit na kameru jen nositel michelinské hvězdičky,“ postěžovala si.

Lidé za Babicou zatím stojí, už ale ne tolik jako na začátku. Na poslední díl se koukalo 1,1 milionu lidí. Sledovanost úterního dílu Pohlreichova Ano, šéfe! činila 1,14 milionu diváků...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.