Krausovi zmizel otec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Krausovi zmizel otec!

Moderátor Jan Kraus přišel záhadným způsobem o otce.
Moderátor Jan Kraus přišel záhadným způsobem o otce. (Aha! – Martin Přibyl, ara)

Otec moderátorské hvězdy pořadu Uvolněte se, prosím Jana Krause (56), spisovatel Ota Kraus (†92), před lety záhadně zmizel. Nikdy se nevysvětlilo proč ani kam. Prostě opustil dům a už se nevrátil. Muže, který přežil Osvětim, po jeho odchodu už rodina nespatřila. Jeho ostatky se našly až po roce... O jedné z nejtragičtějších kapitol v životě moderátora Jana Krause teď poprvé promluvil jeho nemanželský syn Marek Blažek (33)!

Otec Jana Krause Ota v roce 2000 odešel z domu a už se nikdy nevrátil.

Moderátor pořadu Uvolněte se, prosím o smrti otce nerad hovoří. Možná i proto, že táta pěti dětí Ota Kraus se zřejmě na sklonku života nedokázal smířit s těžkým osudem, a ve dvaadevadesáti opustil všechny své blízké. „Jednoho dne odešel z bytu a už se nevrátil. Pátralo se po něm, ale bezvýsledně. Po roce se našly už jenom jeho ostatky,“ přiznal až teď v rozhovoru pro Lidové noviny nejstarší syn Jana Krause Marek Blažek.

Marek Blažek

Ten žil celý život bez otce, ani matka se mu nikdy nesvěřila, že by prožila s Janem Krausem románek. Blažek svého otce stále hledal. Objevil ho až v roce 2000, paradoxně ve stejném čase, kdy se moderátorovi ztratil táta. „Objevil jsem se krátce poté, co děda Ota zmizel. Stalo se to indiánským způsobem... Do toho jsem krátce potom přišel já – a všichni zírali. Prý jsem mu neskutečně podobný. Projevuje se to v gestech, zájmech, způsobu řeči. Korunu jsem tomu nasadil, když jsem poprvé přišel do bytu na Letné, kde děda s babičkou Boženou vychovali všechny své děti, a automaticky si stoupl přesně na místo, kde celý život stával on,“ líčí první zážitky s rodinou Krausových Blažek, který byl svému otci vždy hodně podobný. Otcovství se pak potvrdilo na základě testů DNA. Celá Krausova rodina si Marka velice oblíbila a s jeho přijetím neměla sebemenší problémy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.