Agresivní důchodce (82): Chtěl zabít doktora Heleny Vondráčkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Agresivní důchodce (82): Chtěl zabít doktora Heleny Vondráčkové

Doktor Zdeněk Kresa
Doktor Zdeněk Kresa

PLZEŇ – Důchodce (82), který oprátkou a speciálním bodcem zaútočil na světoznámého lékaře českých zpěváků a zpěvaček primáře Zdeňka Kresu, půjde před soud. Agresivní muž je v současné době ve vazbě, kde patří k nejstarším vězňům v republice.


Policie už má dostatek důkazů, takže staříka co nevidět čeká soud. Hrozí mu až 15 let vězení. K útoku došlo letos v srpnu. Důchodce přišel k foniatrovi a obviňoval ho ze špatného ošetření. Pro lékaře mnoha českých celebrit měl v tašce připravenou oprátku z provazu, vyztuženou drátem. „Vyčítal mi, že jsem mu propíchl uši a kvůli tomu neslyší,“ popisoval lékař. „Najednou vytáhl z tašky oprátku, obešel stůl a zezadu se ke mně blížil. Ještě než mi stačil hodit oprátku přes hlavu, vytrhl jsem mu ji z ruky a utekl do druhé místnosti. Pak jsem zahlédl, jak z tašky vytahuje nějaký špičatý bodec,“ vzpomíná primář Kresa. Duchapřítomná sestra naštěstí rychle zavolala na pomoc dva pacienty z čekárny. „Nebýt těch pánů, byl by primář mrtvej,“ vzpomíná na chvíle hrůzy primářova sestřička.


Autor: (ver)
Foto pro Aha! – Věra Knedlhansová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.