Barbora Škrlová: Živil mě Bohuš Matuš! Měsíc jsme spolu bydleli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Barbora Škrlová: Živil mě Bohuš Matuš! Měsíc jsme spolu bydleli!

Barbora Škrlová
Barbora Škrlová (ČTK)

BRNO – Zřejmě trpí epilepsií, její matka je alkoholička a ona sama žila v mládí nějakou dobu na ulici. Jeden měsíc prý přespávala se zpěvákem Bohušem Matušem v zahradní chatce. Všechny tyto informace zazněly při včerejším jednání Krajského soudu v Brně, když znalkyně mluvily o osobnosti záhadné Barbory Škrlové.

„Měsíc jsem žila s Bohušem Matušem v zahradní chatce. On vydělával zpěvem a z toho jsme oba žili,“ prohlásila včera jedna ze znalkyň, když citovala Barboru Škrlovou. Zpěvák Bohuš Matuš, který údajně nyní žije s přítelkyní Mirkou Peckovou (18), se včera k tvrzení Škrlové nevyjádřil.

Škrlová dále vypověděla, že ji vychovávali nejrůznější lidé včetně spolužáků. Matka prý hodně pila a otec se k rodině přistěhoval, až když chodila do školy. Rodinu pak opakovaně opouštěl.

Barbora Škrlová se postupně vydávala za Aničku nebo za Adama. Do role dítěte ji měly nutit Kateřina Mauerová a Hana Bašová, které jsou údajně členkami sekty, a ona sama byla s jejím učením pravidelně seznamována.

Znalkyně včera v soudní síni uvedly, že výpovědi Škrlové jsou často nevěrohodné a rozcházejí se. Barbora například tvrdila, že je obětí týrání stejně jako chlapci Ondřej a Jakub a podstupovala takzvané terapie, při kterých byla mučena a znásilňována. „Byla jsem brutálně sexuálně zneužívána a fotografována,“ zopakovala tvrzení Škrlové znalkyně.

Lékaři ale rozhodně na jejím těle znaky takového brutálního zacházení nenašli. Podle lékařské dokumentace je navíc panna. Zjistili jen, že jí byla lékařsky zmenšena prsa. To však Barbora Škrlová odmítla.

Podle znalců Škrlová rozhodně netrpí duševní chorobou, ani sexuální deviací. Přesto ji vzrušil pohled na obrázek škrceného dítěte.

Co všechno vyzkoumali znalci

  • Barbora Škrlová – neměla příznivé dětství, otec často mimo domov, matka měla problémy s alkoholem. Trpí epilepsií, je schopna agresivity i fyzické. Chová se jako dítě, ale pokud cítí nebezpečí, dokáže přejít do slovního útoku jako dospělý. Dopouští se trestné činnosti, která jí přináší výhody a uspokojení.
  • Klára Mauerová – znalci ji označili zároveň za viníka i oběť manipulace především ze strany sestry Kateřiny. Od mládí se cítila nejistá, odstrkovaná, trpěla komplexy méněcennosti. Při týrání si byla vědoma svých činů.
  • Kateřina Mauerová – podle odborníků je nadprůměrně inteligentní, ale zároveň její chování nese znaky pedofilie a sadismu. Má nadprůměrnou i fantazii.
  • Jan Škrla – má sklony jen ke slovní, ne fyzické agresivitě. Citově chladný, málo schopen hlubších citových vztahů.
  • Hana Bašová – podle znalců je málo zodpovědná se sklonem ke zkratkovému jednání. Má tendenci ke směšování reality s fantazií. Při týrání si byla vědoma svých činů.
  • Jan Turek – je sebevědomý a dominantní, průměrně inteligentní. Při týrání si byl vědom svých činů.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.