Herec Jiří Hálek (77) z Marečku, podejte mi pero! Zemřela mu manželka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herec Jiří Hálek (77) z Marečku, podejte mi pero! Zemřela mu manželka

Hálkovou nejzapamatovatelnější filmovou rolí je ředitel v »Marečkovi«.
Hálkovou nejzapamatovatelnější filmovou rolí je ředitel v »Marečkovi«. (: internet)

PRAHA – Herec Jiří Hálek (77) prožívá jedno z nejsmutnějších období života! Před několika dny totiž pohřbil milovanou ženu, scenáristku Irenu Charvátovou (†65), která zemřela po krátké nemoci.

Herec Jiří Hálek (77) prožívá jedno z nejsmutnějších období života! Před několika dny totiž pohřbil milovanou ženu, scenáristku Irenu Charvátovou (†65), která zemřela po krátké nemoci. Ředitel školy z nejslavnějšího českého filmu Marečku, podejte mi pero! tak na stará kolena skončil sám!

„Budeš mi moc chybět,“ plakal v pátek Hálek, původním jménem Hugo Frischman, při posledním rozloučení s manželkou v malé obřadní síni ve Strašnickém krematoriu.

Hálek se s Irenou seznámil při natáčení snímku Mezek, kde hrál hlavní roli podle scénáře Charvátové. A v roce 1985 už spolustáli u oltáře… Oba se stranili společnosti, večírky je pramálo lákaly, raději se věnovali sami sobě. O to větší kus poctivé práce však měla Charvátová za sebou. Podle jejího scénáře vznikly třeba Housata Karla Smyczka, Skleněný dům Víta Olmera či Mezek Vladimíra Drhy, kromě jiného po sobě zanechala i ceněnou autobiografickou knihu Než člověk vyroste. „Byla to výtečná scenáristka a s Hálkem byli moc spokojený pár,“ vzpomínali na pohřbu její kamarádi.


Ukázka z filmu Marečku podejte mi pero:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.