Těhotná vražedkyně Janáková: Znásilnili ji dozorci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Těhotná vražedkyně Janáková: Znásilnili ji dozorci?

Petra Janáková u soudu
Petra Janáková u soudu (Jitka Pecharová)

Měla si odsedět 30 let za vraždu, ve vězení ale záhadně otěhotněla a v pátek byla propuštěna. Petra Janáková (28) měla nařknout tři dozorce ze znásilnění, případ ukázal na mezeru v zákoně.

Ten totiž soudům nařizuje těhotnou propustit a na svobodě pak může matka pobýt až do jednoho roku dítěte. „Musíme vyhovět zákonu, ale obáváme se, že by své jednání mohla opakovat,“ řekl serveru lidovky.cz Igor Krajdl, místopředseda Krajského soudu v Ostravě. Janáková by se dalším a dalším těhotenstvím vězení mohla vyhýbat roky. Jak za mřížemi přišla do jiného stavu, je zatím záhadou, podle MF DNES nařkla tři dozorce ze znásilnění. Kdo je otcem, prokáže test DNA.

„Nyní nevíme, jak k otěhotnění došlo. Podle mého názoru je tato úprava přežitá. Máme vlastní oddělení matek s dětmi, můžeme se o ně postarat,“ řekl včera šéf vězeňské služby Petr Dohnal. Janáková si má odpykat trest 30 let za to, že s nyní už bývalým manželem Jaroslavem (30) jednu vraždu provedla a čtyři chystala. Pobývat má v Jilemnici, kde už dříve bydlela.



Přečtěte si
htrzpetr
19. 6. 2019 • 09:06

----------------------------Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : ito.mx/zeny

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.