Velká křivda v královské rodině: Meghan terčem hněvu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Velká křivda v královské rodině: Meghan terčem hněvu...

Všem členům královské rodiny se neměří stejně!
Všem členům královské rodiny se neměří stejně! (Profimedia.cz)

Když už je někdo součástí britské monarchie, dalo by se očekávat, že by měl mít srovnatelné postavení i podmínky s ostatními. Jenže tomu tak není. Důkazem budiž princezna Evženie (29) a vévodkyně Meghan (37). Oběma se rozhodně stejným metrem neměří!

Na rozdíl od vévodkyně ze Sussexu patří Evženie, jež je devátá v následnické linii na britský trůn, mezi nejoblíbenější členy královské rodiny. Je vstřícná a má pozitivní přístup k veřejnosti, stejně jako její rodiče. Přesto musela kvůli Meghan „překousnout“ několik ústupků.

Odložená svatba
I když podle webu zena.pluska.sk trpěla od dětství skoliózou páteře, ve dvanácti letech pak podstoupila náročnou operaci, kdy jí páteř zpevnili titanovými tyčemi, se svým svatebním obřadem však musela nechtěně otálet, protože přednost měla vyvolená prince Harryho. Proto se za obchodníka s vínem Jacka Brooksbanka provdala až na podzim minulého roku, i když si i ona přála svatbu v jarních měsících. Jenže kvůli Meghan musela počkat.

Od královny ani vindru
Podobné je to se vztahem s královnou Alžbětou II. Ačkoliv se ty dvě prý mají velmi rády a Evženie říká královně „babičko“, přesto od ní za doprovod na různé společenské akce neinkasuje ani libru. Proč? Je princezna, ale přesto nepatří mezi pracující členy královské rodiny. Na rozdíl od Harryho a Williama nemá ani veřejné povinnosti, proto od královny žádnou apanáž nedostává.

Od roku 2015 pracuje Evženie jako ředitelka umělecké galerie Hauser & Wirth, tedy se živí tak, jako většina „prostých“ občanů Británie. Každodenní prací!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.