Charlotte, vnučka Grace Kellyové: Ta holka je celá babička | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Charlotte, vnučka Grace Kellyové: Ta holka je celá babička

Charlotte Casiraghi si pro svůj velký den vybrala náhrdelník po své babičce Grace Kellyové.
Charlotte Casiraghi si pro svůj velký den vybrala náhrdelník po své babičce Grace Kellyové. (Foto ara , Facebook)

Knížecí palác na Azurovém pobřeží, zástupy hostů, urození z celého světa, prostě svatba jako z pohádky. V Monaku se vdávala Charlotte Casiraghiová (32), vnučka hollywoodské herečky Grace Kellyové. I když se jí oficiálně nesmí říkat princezna, právě ona si žije tím opravdovým princezničkovským životem.

Na svatbě s francouzským filmovým producentem Dimitri Rassamem (37) slavnou babičku Grace Kellyovou (†52) připomněla hned několika nenápadnými prvky. Na krku se jí blyštěl diamantový náhrdelník Cartier, který Kellyová dostala jako svatební dar v roce 1956. Vlasy si nechala učesat ve stejném stylu, jak to herečka dřív nosívala, a pro svatební šaty na civilní obřad se nechala inspirovat těmi, které měla slavná babí na své veselce.

Nejsem princezna!
Krásná Charlotte je dcerou Caroline (62), princezny hannoverské, a italského závodníka na motorových člunech Stefana Casiraghiho (†30). Ten se zabil, když byly dceři teprve čtyři. Jeho loď bourala při závodu poblíž Monaka, když obhajoval titul mistra světa. Maminka pak Charlotte a její bratry Andreu (35) a Pierra (31) přestěhovala do jihofrancouzské vesnice Saint-Remy-de- -Provence, aby je ochránila před zájmem médií. „Nejsem princezna. To je moje matka. Jsem jen neteř hlavy státu. A kvůli této pozici mám pár povinností reprezentovat, nic co by mě příliš omezovalo a nic výjimečného,“ poznamenala. I když je 11. v pořadí na monacký trůn, nemá šlechtický titul.

Z herečky kněžnou
Grace Kellyová už byla světoznámou hvězdou, když v dubnu 1955 dorazila v čele americké delegace na filmový festival v Cannes. Když se tam na oficiální akci potkala s monackým knížetem Rainierem III., slovo dalo slovo a o rok později už byla svatba, na kterou dorazilo 700 hostů a v televizi ji sledovalo odhadem 30 milionů lidí. Zemřela v roce 1982, když za volantem dostala mrtvici a sjela ze srázu. Dcera Stephanie na sedadle pasažéra se naštěstí zranila jen lehce

Celý článek si můžete přečíst v nedělním tištěném vydání deníku Aha!



Přečtěte si
kjpetrr
9. 6. 2019 • 12:08

[-------Najít nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : da.gd/nahe

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.