Koukalová se zbavila medailí a vyzradila význam jejích »kérek«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Koukalová se zbavila medailí a vyzradila význam jejích »kérek«!

Gabriela Koukalová
Gabriela Koukalová  (Martin Sekanina (Blesk))

Celou kariéru ztrácela hůlky, oblečení a občas dokonce i lyže. A smůla Gabrielu Koukalovou (29) neopustila ani poté, co s biatlonem sekla. Někam totiž zašantročila křišťálové glóby!

Gábina si jich v disciplínách Světového poháru vyjela celkem osm, jeden velký pak přidala za celkové sezonní prvenství. Ovšem teď neví, kam se poděly! „Zjistila jsem, že se mi jich půlka někde ztratila a nemůžu je najít. Byly asi někde vystavené a já si nemůžu vzpomenout kde,“ začervenala se Koukalová.

„Některé věci jsme našli při stěhování v krabicích. Ten velký glóbus tam snad je,“ pravila váhavě. „Hlavní ale je, že mi zůstaly vzpomínky. Ty mi nikdo nevezme! A věci? To jsou prostě jen věci...“ mává rukou.

I proto se rozhodla, že si ztenčí sbírku cenných kovů (v kariéře jich posbírala 56) a věnuje je na dobrou věc. „Medaile z mistrovství světa a olympiády mám všechny. Ale ty ze svěťáků rozdávám dětem, abych je motivovala ke sportu,“ usmála se Gábina, která se nyní naplno věnuje podpoře začínajících sportovců.

Objíždí proto sály po celé republice a školákům společně s hokejovým koučem Marianem Jelínkem a výživovým expertem Pavlem Suchánkem dává rady do života. „V návaznosti na mou kariéru v tom teď vidím největší smysl,“ má Koukalová jasno.

Tajemství jejích kérek

Umění ji baví a chce ho mít i na vlastním těle. Gábina Koukalová si nová tetování dokonce sama navrhla! „Zjistila jsem, že se málo raduji z aktuálních okamžiků. A myslím, že tohle byla cesta k tomu, abych to zvládla líp,“ vysvětlila. Co její kérky znamenají?

KOLIBŘÍK

„Kolibřík mě napadl jako první v době, kdy jsem nezažívala úplně hezké momenty. Když jsem přišla ze sportu do světa, o kterém jsem vůbec nic nevěděla. Hledala jsem někoho, kdo mi ochrání duši, protože byla taková křehká a každý si dovolil mi do ní hrábnout. A kolibřík je strážce duše. Tak věřím, že mě bude hlídat a že sedí na správném člověku.“

»LA FEMME«

„Na ruce mám dívčí rty a francouzsky napsáno »žena«. Znamená to, že jsem pyšná, že jsem žena. Je to obrovský dar a nikdo by se za to neměl stydět. O ženách a matkách je celý svět. Mám obrovskou úctu k tomu, že tu mohu být, že jsem se mohla narodit, že mám svojí mámu. Snažím se za to děkovat každý den.“

 Takhle Gabriela Koukalová oznámila konec kariéry: Je čas na další životní etapu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.